Mange drept i feilbombing av flyktningleir i Nigeria

Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria, opplyser Leger Uten Grenser. Nigeria innrømmer å ha stått bak angrepet og kaller det feilbombing.

Ifølge en talsmann for lokale myndigheter i delstatenBorno er over 100 mennesker drept i flyangrepet, men dette bekreftes ikke av hjelpearbeidere som befinner seg i Rann-leiren.

– Vi fordømmer på det sterkeste bombingen av flyktningleiren. Hjelpearbeiderne som ble drept var i leiren for å gi livsviktig hjelp til internt fordrevne iNigeria. Våre tanker er nå med de pårørende og etterlatte, sier presidentSven Mollekleiv i Røde Kors.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rann-leiren ligger nær grensa tilKamerun og huser 25.000 mennesker som er drevet på flukt fra sine hjem av islamistgruppaBoko Haram.

Bekrefter

– Vi kan bekrefte at det så langt er funnet 52 døde etter angrepet, sier kommunikasjonssjefNils Mørk iLeger Uten Grenser i Norge til NTB.

Hjelpeorganisasjonen har folk i leiren og behandler nå sårede ved sin klinikk. Ingen av hjelpearbeiderne er norske.

– Det er ingen grunn til å tro at de norske hjelpearbeiderne vi har i Nigeria er direkte berørt av dette angrepet, sier Mørk.

Innrømmer

Øverstkommanderende for de nigerianske styrkene i Borno, generalmajor Lucky Irabor, innrømmer at det var et nigeriansk kampfly som ved en feil bombet flyktningleiren.

– I dag morges mottok vi rapporter om at Boko Haram-terrorister var i ferd med å samle seg i Kala Balge-området i Borno. Vi fikk koordinatene og jeg ga ordre om at fly skulle settes inn for å håndtere problemet, sier generalmajoren til avisa.

– Uheldigvis ble angrepet gjennomført, men det viste seg at lokale innbyggere i Rann-området ble rammet, sier han.

– Uakseptabelt

– Dette er et sjokkerende og helt uakseptabelt angrep. Vi ber nå alle parter, først og fremst den nigerianske hæren om å bistå oss og tillate evakuering av sårede, sier Nils Mørk i Leger Uten Grenser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har akutteam i nabolandeneTsjad og Kamerun som står klare til å ta imot sårede, men trenger bistand til transport, sier han.

Ifølge Premium Times er sykehusene iMaiduguri-området også satt i høyeste beredskap og et helikopter fra ICRC er satt inn i evakueringen av sårede fra flyktningleiren.