Afghanske sikkerhetsstyrker på plass på stedet der væpnede menn gikk til angrep på et vertshus onsdag. Foto: Omar Sobhani / REUTERS / NTB scanpix

Væpnede menn angrep konsert i Kabul

Væpnede menn har gått til angrep på et vertshus i Kabul der det skulle holdes en konsert onsdag. Afghanske tjenestemenn frykter at flere er fanget i bygningen.

Vertshuset Park Palace i et velstående strøk blir ofte brukt av utlendinger, og gjester fra India og Tyrkia var invitert til arrangementet som ble angrepet.

Qadam Shah Shaheem i den afghanske hæren sier minst 16 personer er blitt reddet ut av bygningen, men skytingen fortsatte. Shaheem frykter at rundt tolv gjester fortsatt oppholder seg inne i bygningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Blodige kropper

Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret for angrepet, men det skjer samtidig som Taliban er i gang med sin våroffensiv. Gruppen har utført lignende angrep tidligere.

En ansatt ved vertshuset som AFP har vært i kontakt med, forteller om skrik og skyting i korridorene.

– Et selskap var i gang ovenpå med levende afghansk musikk da skytingen begynte. Flere prominente gjester var til stede, sier den ansatte, som ønsker å være anonym. Han klarte å rømme fra bygningen, men sier han så minst fem blodige kropper ved inngangen.

– Angrepet skjedde før konserten startet. Vi tror tre til fem væpnede menn har klart å snike seg inn i vertshuset, men at de først møtte motstand fra vaktene, sier en afghansk etterretningskilde.

Kamper

Kabuls politisjef Abdul Rahman Rahimi, som er på stedet, sier sikkerhetsstyrker prøver å ta seg inn i vertshuset, men at de blir møtt med kraftig beskytning fra angriperne.

Det er ikke kommet bekreftede opplysninger om drepte eller sårede.

Les også
Irak hevder IS' nestkommanderende er drept
Les også
Norge støtter europeisk kvotesystem for flyktninger