Brannen om bord i ferja Norman Atlantic nord for Korfu var i morgentimene mandag under kontroll. Foto: Guardia Costiera / Reuters / NTB scanpix

– 38 savnet etter ferjebrann

Etterforskningen viser at 38 personer fortsatt ikke er gjort rede for etter ferjebrannen utenfor Korfu, mens åtte er bekreftet døde, opplyser Italias statsminister.

427 er reddet, mens åtte er bekreftet døde etter ferjebrannen på Norman Atlantic, sa statsminister Matteo Renzi på en pressekonferanse mandag, melder avisen La Repubblica.

43 mennesker er i utgangspunktet dermed ikke gjort rede for ifølge passasjerlisten. Transportminister Maurizio Lupi sier det er usikkert om passasjerlisten fra greske myndigheter viser eksakt hvor mange som var om bord, spesielt fordi ferja stoppet på en gresk øy og muligens tok med flere passasjerer før den begynte å brenne søndag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er årsaken til at vi fortsetter letingen. Vi kan ikke vite hva det eksakte tallet var, sier han.

Etterforskningen tyder så langt på at 38 personer fortsatt ikke var gjort rede for halvannet døgn etter at brannen startet.

Ingen av uttalelsene fra overlevende tyder imidlertid på at så mange som 40 kan ha mistet livet, skriver nyhetsbyrået AFP.

Les også
Kjemper for å evakuere brannherjet ferje