VARHAUG: Den drapssiktede 17-åringen samtykker til to nye uker i varetekt. Det er ikke planlagt nye avhør med ham de nærmeste dagene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Varhaug-siktet samtykker til videre fengsling

17-åringen som har innrømmet å ha drept Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland, samtykker til ytterligere to uker i varetekt.

Den siktede gutten vil bli begjært fengslet tirsdag, og fordi han har samtykket, vil rettsmøtet i Bergen tingrett gå som såkalt kontorforretning, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding mandag. 17-åringen blir ikke ilagt restriksjoner i den forlengede fengslingsperioden.

Det er fortsatt mye etterforskningsarbeid som gjenstår, men det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de nærmeste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl, som leder personseksjonen i politidistriktet. Han sier politiet også venter på svar på tekniske analyser.

– Dette er en omfattende sak der politiet sitter på store mengder informasjon. Vi jobber med å få belyst saken best mulig, og dette er tidkrevende arbeid.

Les også
Preget lokalmiljø tok farvel da Sunniva Ødegård (13) ble gravlagt
Les også
– Denne hendelsen går dypt inn i ryggmargen til vårt lille samfunn
Les også
Sunnivas foreldre: – Savnet er veldig sterkt
Les også
Siktet 17-åring tilstår Varhaug-drapet
Les også
Ungdommer søkte til kirken for å minnes Sunniva Ødegård
Les også
Politiet: Fått 80 tips etter drapet på Sunniva Ødegård