Annonse

Muslim bryter fasten for å delta i OL
Den muslimske fastetiden ramadan faller i år på samme tid som OL i London. Noe som gjør det vanskelig for muslimske idrettsutøvere å delta.
Hvert år i den niende måneden i det muslimske kalenderåret er den muslimske fastetiden ramadan.

I år faller ramadan på 20. juli til 19. august, samtidig som OL i London som arrangeres fra 27. juli til 12. august.

Denne kollisjonen gjør det vanskeligere for muslimer å delta, da de må avstå helt fra mat og drikke hver dag mellom soloppgang og solnedgang.
Samtidig må de bruke mer tid på bønn enn vanlig.

Råder andre muslimer å bryte
Det er ventet rundt 3.000 muslimske idrettsuttøvere til OL i London, hvor mange som skal gjennomføre ramadan samtidig er usikkert.Jim Waterhouse, professor i fysiologi ved John Moore-universitetet i Liverpool, har studert faste ved trening og konkluderer med at hastighet, smidighet og utholdenhet forverres ytterligere i perioden hvor utøverne kun spiser og drikker om natten.


– Det er få tilgjengelige studier på dette feltet, så det er vanskelig å si nøyaktig hvordan fasting påvirker en profesjonell idrettsutøver. Mitt råd er likevel å bryte med fasten, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Velger OL

Den muslimske syklisten Azizulhasni Awang fra Malaysia ser seg nødt til å bryte fasten om han skal kunne klare å delta i årets OL.

Awang er Malaysias OL-håp i sykling, og var den første som har vunnet medalje i VM i sykling.

Syklisten tror prestasjonene hans i OL vil svekkes betydelig om han samtidig skal gjennomføre ramadan.

– I fjor prøvde jeg å faste mens jeg trente. De første to dagene gikk det bra, men så ble jeg helt utmattet, sier han ifølge svenske Dagen.

(Dagen)