Mulla Krekar kan utleveres

Mulla Krekar kan utleveres til Italia der han er siktet for å lede et terrornettverk. Det er klart etter at Høyesterett har forkastet anken hans over Borgarting lagmannsretts avgjørelse om utlevering.

-----

21. oktober besluttet lagmannsretten at mulla Krekar kan utleveres til Italia. Kjennelsen ble anket på stedet. Høyesteretts ankeutvalg har nå enstemmig kommet fram til at Krekars anke ikke kan føre fram, og den blir dermed forkastet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Krekar ble pågrepet natt til 12. november i fjor i likhet med en rekke menn i flere land i Europa. Pågripelsene var ledd i en koordinert aksjon bestilt av italiensk politi.

Italienske myndigheter hevder at Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, leder terrornettverket Rawti Shax, og har krevd ham utlevert.

Justis- og beredskapsdepartementet ved justisminister Anders Anundsen (Frp) mottok begjæringen om utlevering fra italienske myndigheter 30. november i fjor.

Oslo tingrett fastslo 29. juni i år at vilkårene for utlevering er til stede, og dette er nå stadfestet av både lagmannsretten og Høyesterett. Dermed ligger alt til rette for at han kan utleveres, slik Italia ønsker.

– Etter lagmannsrettens skjønn må hensynet til rask og fullstendig opplysning av saken, samt hensynet til det internasjonale strafferettssamarbeidet, slå igjennom da det klart taler for at straffeforfølgning skjer i Italia, skrev lagmannsretten sin kjennelse i oktober.

Retten viser videre til at Krekar er siktet for alvorlige straffbare forhold.

Vil klage videre

Mulla Krekars advokatBrynjar Meling sier til NTB at han jobber med en klage tilJustisdepartementet på beslutningen om å utlevere Krekar til Italia.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.