Demokratene refser Trumps valg av sjefstrateg

Et overveldende flertall av demokratene i Representantenes hus har undertegnet et opprop mot Donald Trumps utnevnelse av omstridte Steve Bannon som sin nærmeste rådgiver.

Demokratene peker på at utnevnelsen avSteve Bannon somDonald Trumps sjefstrateg undergraver den påtroppende presidentens mulighet til å samle landet etter valgseieren, ifølge nettmagasinetPolitico.

De peker på at flere ledende høyreekstremister gleder seg over valget av Bannon, som for eksempel tidligere Ku Klux Klan-lederDavid Duke og det amerikanske nazistpartiet ANPs leder, Rocky Suhadya.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Steve Bannon ledet det Trump-vennlige og høyrepopulistiske nettstedet Breitbart før han sluttet seg til eiendomsmilliardærens valgkamp.

Demokratene skriver i oppropet at Bannons nyhetsnettsted har publisert flere rasistiske artikler i hans tid ved roret. Blant annet er republikaneren William Kristol omtalt som en «svikefull jøde». Det har også skrevet at sørstatsflagget «minner om en strålende fortid», og beskrevet unge muslimer i Vesten som «en tidsinnstilt bombe».