22 mennesker ble drept og 59 ble såret i et selvmordsangrep utenfor Manchester Arena mandag kveld. Foto: AP / NTB scanpix

Selvmordsangrepet i Manchester kan ha blitt varslet

Fire timer før terroraksjonen i Manchester ble den tilsynelatende varslet i sosiale medier. En video av den angivelige gjerningsmannen har også dukket opp.

To meldinger med emneknaggen #manchesterarena ble lagt ut på Twitter fire timer før angrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester Arena mandag kveld.

«GLEMMER DERE TRUSSELEN VÅR? DETTE ER RETTFERDIG TERROR», lød teksten på den ene meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den andre Twitter-meldingen viste bare det svarte flagget til den ytterliggående islamistgruppa IS. Også denne meldinga var utstyrt med emneknaggen #manchesterarena. Begge meldingene er gjengitt av britiske Mail Online.

Video

Tirsdag dukket det også opp en video der en mann som hevder å stå bak angrepet i Manchester hyller IS.

– I Allahs navn, dette er bare begynnelsen. Den islamske stats løver innleder nå angrep mot korsfarerne, sier mannen på gebrokkent engelsk i videoen.

Mannen har et skjerf foran ansiktet, sitter foran et svart IS-flagg og viser deretter opp en plakat med teksten «Manchester 22.5.2017".

Spredt på internett

Den 16 sekunder lange videoen dukket opp på flere jihadistiske nettsteder tirsdag, og den ble raskt spredt av ytterliggående islamister via sosiale medier.

Videoen ble også fanget opp av SITE, som overvåker de militante islamistenes virksomhet og nettsteder.

Maner til varsomhet

Britisk politi bekrefter at det var en selvmordsbomber som sto bak angrepet utenfor Manchester Arena, men advarer mot spekulasjoner. 22 personer er bekreftet drept.

– Vi vil be folk om ikke å spekulere i hvem dette var eller spre navn. Det er en omfattende etterforskning på gang, sa politisjefen i Manchester, Ian Hopkins, tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Erna Solberg: – En trist dag
Les også
Jihadister sprer video av angivelig selvmordsbomber
Les også
Minst 22 drept - May kaller inn til kriseråd
Les også
Britisk politi: Enslig angriper ble drept i angrepet i Manchester