HISTORIELØST: – Klagemuren blir i tillegg bare omtalt som «Al-Buraq plassen», en muslimsk betegnelse som refererer til det dyret som Muhammed, ifølge muslimsk tradisjon red på i sin himmelferd. Dette viser det en helt uakseptabel utvisking av jødisk tilknytning til dette historiske stedet, fastslår Hans Olav Syversen i KrF.

Anklager UNESCO for historieforfalskning

UNESCO slår fast at jødene ikke har noen histiorisk tilknytning til Tempelplassen i Jerusalem i Israel. – Nå må Norge stanse dette, sier KrF.

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen i Kristelig Folkeparti, mener Norge må gripe inn og stanse UNESCO fra å endelig vedta resolusjonen. Han kaller vedtaket for historieforfalskning.

– Nå må Norge engasjere seg for å stanse eller rette opp teksten fundamentalt. Jeg forventer at utenriksministeren gir våre diplomater instruks om det, slik
at Norge aktivt arbeider for å stoppe et endelig vedtak av en slik historieforfalskning, sier Syversen i en pressemelding.

Han mener det er både uakseptabelt og historieløst hvis UNESCO endelig vedtar en resolusjon som ignorerer den jødiske og kristne tilknytning til Tempelhøyden og Klagemuren i Jerusalem.

Jødenes tilknytning til Tempelplassen nevnes ikke i resolusjonen UNESCO vedtok torsdag i forrige uke. Der heter det at Jerusalem er hellig for islam, kristendom og jødedom, men at Tempelplassen kun er hellig for muslimer, ifølge avisa Haaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

– Det er en ensidig provokasjon når Tempelhøyden bare blir referert til som Al Aqsa-moskeen og «Haram al- Sharif», som er det muslimske navn på stedet. Klagemuren blir i tillegg bare omtalt som «Al-Buraq plassen», en muslimsk betegnelse som refererer til det dyret som Muhammed, ifølge muslimsk tradisjon red på i sin himmelferd. Dette viser det en helt uakseptabel utvisking av jødisk tilknytning til dette historiske stedet, fastslår Syversen.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
FNs store svakhet
Les også
Israel bryter med UNESCO
Les også
UNESCO: – Jødene kan ikke knyttes til Tempelplassen