TYRKIA: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin fotografert sammen under en seremoni i Ankara i april. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix

Putin og Erdogan møtes til samtaler i Teheran

President Vladimir Putin skal ha samtaler med sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan når de begge deltar på et toppmøte om Syria i Teheran til uken.

Det opplyser en talsmann for den russiske presidenten fredag.

Ifølge Dmitrij Peskov er det «naturlig» at Putin og Erdogan benytter møtet ikke bare til trepartssamtaler, men også til å pleie sitt bilaterale forhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et viktig tema under toppmøtet i Teheran er ventet å bli den opprørskontrollerte Idlib-provinsen nordvest i Syria, som Syrias president Bashar al-Assad nå vil forsøke å gjenerobre.

Syria

Iran og Russland er Assad-regimets viktigste allierte, mens Tyrkia har støttet opprørere i Idlib og har tidligere gått inn for å fjerne Assad fra makten.

Den tyrkiske regjeringen mener at en offensiv i Idlib kan føre til en humanitær katastrofe. 3,5 millioner mennesker befinner seg nå i provinsen, mange av dem flyktninger fra andre deler av Syria.

Assad-regimet

Til tross for at Russland og Tyrkia har støttet hver sin side i krigen, har de i snart to år greid å samarbeide om en strategi som har ført til at stadig flere områder har kommet under regimets kontroll, mens opprørere er evakuert til blant annet Idlib. Samtidig har Tyrkia rykket inn i Nord-Syria og tatt kontroll over et tidligere kurdiskkontrollert område, til tross for protester fra Assad-regimet.

Tyrkia og Russland fører for tiden intense forhandlinger i et forsøk på å hindre at spørsmålet om Idlib ødelegger den skjøre alliansen mellom de to landene.

Les også
Unge muslimer delt i synet på IS
Les også
Rapport: Over 3.000 barn utsatt for overgrep fra katolske prester i Tyskland
Les også
– Palestinske flyktningleirer må avvikles
Les også
Nå kan alle barn i Libanon bruke samme katekisme
Les også
Tolv drept i kristen landsby i Syria