Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister.

- Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltagelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

- Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

– Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet, sier Sylvi Listhaug. I... Posted byDagen on 20. mars 2018

 

Hun framholder at hun går av frivillig.

– Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte FrPs politikk sammen med mine gode stortingskollegaer, skriver Listhaug.

Les innlegget her:
 

 

– Surrealistisk

– Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den kontroversielle Frp-politikeren beskriver den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

– Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, framholder hun.

– Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

 

 

– Jeg kan garantere at Sylvi Listhaugs politiske karriere langt fra er over. Den har bare så vidt startet, sier Frp-leder Siv Jensen. Dagen - Fremskrittspartiet FrP - Siv Jensen - Sylvi Listhaug Posted byDagen on 20. mars 2018

 

Vil ikke holde tett

Listhaug sier helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte Frps politikk sammen med mine gode stortingskolleger, sier Listhaug.

Koker i kommentarfeltet

I kommentarfeltet underListhaugs innlegg på Facebook strømmer det inn med støtteerklæringer, som disse:

 

 

 

– Saken handler om tillit, tilliten ute i samfunnet. Tilliten mellom folk, tilliten mellom folk og politikere, tilliten...Posted byDagen on 20. mars 2018

 

KOMMENTAR: «Listhaugs frimodighet og standhaftighet er viktige faktorer. Men like viktig er nok det at hun snakker åpent... Posted byDagen on 19. mars 2018

Artikkelen fortsetter under annonsen.