PEROSNLIG FOR: KDs leder, Ebba Busch Thor, sier ja til at homofile skal få adoptere barn. Nå håper hun å få resten av partiet med seg.

Kristenparti kan si ja til homoadopsjon

Kristdemokraterna (KD) i Sverige beveger seg mot et ja til loven om at homofile skal få adoptere barn, skriver svenske Dagen.

I Sverige kan homoseksuelle par bli vurdert som adoptivforeldre på lik linje med heterofile. KD har derimot vært motstander av loven, inn til nylig.

Da partiets ferske leder Ebba Busch Thor ble spurt om homoadopsjon under Pride-festivalen i Stockholm i forrige uke, svarte hun at hun personlig var for at homoseksuelle skulle få adoptere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: KrFu krever nullvisjon for aborter

Fikk ledelsen med

Nå, en uke senere, sier ledelsen i partiet at også de støtter likhet for homofile og heterofile i spørsmål om adopsjon.

– Vi i ledelsen har foreslått å endre partiets holdning i dette spørsmålet, selv om det enda ikke er offentliggjort. Dermed stiller vi oss bak loven som fins i dag, at det ikke skal være noen restriksjoner for homoseksuelle personer å bli prøvd som adoptivforeldre, sier Emma Henriksson i partiledelsen.

Det nye forslaget kommer til å bli presentert for rikstinget i oktober. Det er rikstinget som er partiets høyeste besluttende organ.

Men ikke alle i partiet er positive til den homovennlige retningen.

– Jeg synes dette er en dårlig beslutning. Det innebærer at vi får en ny retning på familiepolitikken vår. Til nå har vi satt barnets beste først. Om vi skal endre på dette må vi ha en ordentlig debatt, sier riksdagsledamot (stortingsrepresentant, journ.anm.) Tuve Skånberg.

Skånberg beklager dessuten at partilederen fremfører sitt eget synspunkt og ikke partiets.

– Som partileder skal du forsvare partiets politikk, slår han fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I oktober KD gå mot et ja til homoadopsjon.

LES: Å bestille en annens død

Hva med KrF?

I Norge kjemper fortsatt KrF for å endre loven om adopsjon for å sikre barn rett til mor og far. Noen endring av partiprogrammet vil ikke komme før vi nærmer oss valget i 2017, ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide.

– KrF hadde debatten og landet sitt standpunkt på landsmøtet i 2013. Så ser jeg ikke bort fra at det kommer en ny debatt i forbindelse med arbeidet med neste program som vedtas i 2017, sa Hareide til Dagen i september i fjor.

Les også
Flere utenlandsadopsjoner i 2014
Les også
Å bestille en annens død
Les også
Forsker mener Frp har «gitt opp» kristen-flørtFrps landsmøte
Les også
Forsvant kampen om ekteskapet?
Les også
– Det går an å adoptere bort et barn