Menigheten applauderte Sjømannskirkens nye generalsekretær, Ørnulf Steen. Biskop Halvor Nordhaug bak.

Høytidelig innvielse av ny generalsekretær

Ørnulf Steen, Sjømannskirkens nye generalsekretær, ble innsatt i Bergen i søndag.

Om lag 150 mennesker var til stede under innsettelsesgudstjenesten i Bergen Domkirke for å se biskop Halvor Nordhaug, domprost Jan Otto Myrseth og Sjømannskirkens styreleder Kjell Nordstokke høytidelig innsette Ørnulf Steen som ny generalsekretær i Sjømannskirken.

- Jeg tar fatt på jobben med forventning, glede og ikke minst spenning, innledet Steen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han delte videre tanker han mente gir gjenklang i hva det er å være Sjømannskirke.

Generalsekretær i Sjømannskirken, Ørnulf Steen (t.v.), og domprost i Bergen, Jan Otto Myrseth, med nattverd under innsettelsesgudstjenesten 1. mars.

Ingen skiller

- Sjømannskirken skal ikke lage skiller mellom mennesker, hverken mellom fattig og rik, mann og kvinne, eller samfunnstopper og alminnelige borgere. Alle mennesker har en uendelig verdi. Vi må ta gjestevennskapet på alvor: alle skal være velkommen. Og vi skal hjelpe dem til å se etter Guds signatur på livet, og det er å hjelpe mennesker til tro, håp og engasjement.

Mange rosende ord om Steens egenskaper

Etter at Steen hadde mottatt tjenestebrevet fikk biskopen ordet:

- Ørnulf, du skal lede en stor organisasjon med mange utfordringer og det kommer til å kreve mye av deg. Men dine menneskelige egenskaper gir deg gode forutsetninger for det, sa han.

Relasjonsbygger

Kjell Nordstokke ønsket også Steen velkommen under den påfølgende kirkekaffen:

- Ørnulf har en visjon, og er opptatt av hvor vi i Sjømannskirken beveger oss. Han er relasjonsbyggende, munter, og han skaper trygghet. Dette er godt i en viktig tid hvor Sjømannskirken og Den Norske Kirke skal finne en ny rytme.

Steen ga uttrykk for at han setter pris på tilbakemeldingene han har fått så langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Sjømannskirken har levd opp til sitt gode rykte i velkomsten av meg. Jeg har blitt så vel tatt imot med gode ønsker. Det er godt å ha i bagasjen når dagene blir vanskeligere, slik man av erfaring vet at de vil bli i ny og ne, sa Steen fra prekestolen.

Sjømannsprest

Steen har mangeårig bakgrunn som generalsekretær i Norges Kristne råd og har også vært assisterende generalsekretær i Mellomkirkelig Råd. Siden 2012 har han vært sjømannsprest i Rio.

Det var før jul han takket ja til jobben som ny generalsekretær i Sjømannskirken. Da hadde organisasjonen vært uten fast generalsekretær etter at Audun Myhre gikk på dagen i mars. Etter turbulente måneder hvor styret gikk av og et nytt styre ble valgt på ekstraordinær generalforsamling i juni, begynte det nye styret å lete etter ny generalsekretær i oktober.

Klok og lyttende

Styreleder Kjell Nordstokke sa i sin begrunnelse for valget av ny generalsekretær at de har tillit til at Steen matcher de krav som er stilt til en ny generalsekretær.

– Steen beskrives som en klok og lyttende person og en tydelig og tillitsskapende leder. Han er målrettet og har utvist evne til fasthet og klarhet i tidligere lederroller. Han oppleves som en trygg, tillitvekkende og samlende person som har forutsetninger for å oppnå bred aksept, sa han i et intervju med sjømannskirken.no.

Steen sa på sin side at han er glad for utfordringen, og ydmyk i forhold til oppgaven.

– Vår største ressurs

- Det er de ansatte og de frivillige i Sjømannskirken rundt omkring i verden og i Norge som er vår største ressurs, det er de som kan og er Sjømannskirken. Jeg ønsker å fortsette å bygge en sterkere felles identitet i det mangfoldet som Sjømannskirken er, og jeg tror vi kan lære mye av hverandre. Dette er noe av det som trigger meg til å ta fatt på oppgaven som generalsekretær, sa han.

Ørnulf Steen

Ble fredag 19. desember ansatt som ny generalsekretær i Sjømannskirken.

Har tidligere vært mangeårig generalsekretær i Norges Kristne råd, og har også vært generalsekretær i Mellomkirkelig Råd. I tillegg har han vært sjømannsprest i Rio de Janeiro.

Ble i går innsatt i Domkirken i Bergen.

Har tidligere vært mangeårig generalsekretær i Norges Kristne råd, og har også vært generalsekretær i Mellomkirkelig Råd. I tillegg har han vært sjømannsprest i Rio de Janeiro.