Paven: – Kristne har et spesielt ansvar

Under mandagens møte i Malmö Arena løftet pave Frans frem kristnes ansvar i møte med klimaendringer og flyktningstrømmen. Unge katolikker fra Norge tar oppfordringen på alvor.

«Den første gale mannen i verden var Jesus!»

Folk jubler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er Marguerite Barankitse fraBurundi som snakker. Den afrikanske kvinnen forteller hvordan hun startet et barnehjem helt på egenhånd – et prosjekt hun senere ble nødt til å ta med seg på flukt til nabolandetRwanda da væpnede menn gikk til angrep mot landsbyen hun bodde i.

– Folk kalte meg gal, sier hun fra den provisoriske scenen – korset som strekker seg fra derpave Frans sitter og utover i publikum.

Barankitse var en av fire talere paven hadde invitert fra ulike deler av verden for at de skulle komme med sine vitnesbyrd til de frammøtte i Malmö Arena mandag kveld. Alle fire vitnet om store samfunnsmessige utfordringer i sine respektive hjemland, enten det var snakk om krig, sult eller klimakrise.

– Vi trenger mer galskap

Da paven tok ordet etter at de fire var ferdige, og videre i en personlig tale han holdt til hver enkelt av dem, adresserte han de samme utfordringene som publikum nettopp hadde fått høre førstehåndsbeskrivelser av.

Blant annet snakket han om de drastiske klimaendringene verden har vært vitne til de siste årene, hvorpå han konstaterte at kristne har et spesielt ansvar for å passe på planeten og motarbeide disse.

Det samme sa han om flyktningstrømmen.

– Og vi trenger mer av denne galskapen, sa han og viste til historien Barankitse nettopp hadde fortalt.

Se video: Pave Frans ankommer Malmö Arena i åpen bil:

Artikkelen fortsetter under annonsen.