Møter venner med lengsel etter Jesus

Encounter-festivalen i Levanger har tiårsjubileum i år. Grunnlegger Andreas 
Fjellvang håper flere vil få et møte med Gud.

Stevneguiden.no viser deg hva som skjer i Kristen-Norge!

Legg inn ditt arrangement i Stevneguiden.no helt gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

----

Festivalen Encounter holder til på bønnesenteret i Levanger i Nord-Trøndelag. Fredag kommer i overkant av 400 kristne fra hele Norge for å prise Jesus sammen. I år er det ti år siden styreleder og grunnlegger Andreas Fjellvang fikk ideen til å starte festivalen.

– Vi var en vennegjeng som var veldig sultne på Gud. Jeg var på en del festivaler i den perioden hvor jeg opplevde at det var mest snakk om penger og aktivitetene mellom møtene. På Encounter-festivalen er Guds nærvær alltid i fokus, sier Fjellvang.

– Lovsangen er viktigst

Da han grunnla festivalen var han bare 22 år gammel.

– Det gikk veldig bra, fra begynnelsen av bare møtte Gud opp. Derfor tror jeg denne festivalen var i Guds hjerte før den var i vårt hjerte, sier han til Dagen.

Ifølge Fjellvang er lovsangen noe av det viktigste som skjer på Encounter-festivalen.

– Vi tar oss veldig god tid til det og har utrolig dyktige lovsangere. Det er rundt 40 personer involvert og de gjør en kjempejobb, sier han.

Travel hverdag

Tema for årets festival er «Mer av Jesus». Fjellvang forteller at de fleste festivaldeltagerne på Encounter er unge voksne midt i tjueårene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Som småbarnsfar er hverdagen veldig travel, og det er ikke alltid man har tid til å ta det med ro og fokusere på Gud. Jeg føler en blanding av fred og glede når jeg kjenner Guds nærvær, sier styrelederen.

– Deler lengsel

I år skal deltakerne få enda bedre muligheter til å bli kjent enn tidligere.

– Vi har valgt å ta bort noen seminarbolker for at folk skal få mer tid til å prate og henge sammen mellom møtene. Her møter folk nye venner, som har samme lengsel etter Jesus, sier Fjellvang.

– Alle 200 danser

Da han får spørsmål om hva som er hans sterkeste minne fra festivalen svarer han danseparty, selv om han ikke vil beskrive seg selv som en god danser.

– Det er litt spontant og skjer av og til på slutten av møtet. Alle de 200 som er i salen danser, og det er så masse frihet og glede. Vi planlegger det ikke, men det er utrolig gøy når det skjer, sier han til Dagen.

Fjellvang håper Encounterfestivalen skal ha stor betydning for deltagerne når alle drar hver til sitt.

– Vi ønsker å skape et livslangt møte med Gud. Det er ikke bare noe skjer der og da, men man skal bli utrustet til hverdagslivet. Jeg har opplevd mange ganger at ord jeg får i Guds nærvær på Encounter gir meg en tydelig retning i livet etter festivalen er over, sier han.

Stevneguiden.no viser deg hva som skjer i Kristen-Norge!

Artikkelen fortsetter under annonsen.