Kristelig Folkeparti bryter budsjettforhandlingene

KrF ser ikke muligheten nå til å gå videre i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene, sier partileder Knut Arild Hareide.

Knut Arild Hareide la skylden på ultimatumet rundt den såkalte bilpakken for at det nå har blitt brudd, og ba regjeringen om å tenke seg om en gang til.

– Vi har vært konstruktive og prøvd å finne løsninger utenom bilpakken. Det har vist seg å være for vanskelig, sa Hareide.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sa at dersom regjeringen kommer tilbake med løsninger som de vet vil føre til en enighet vil det være avgjørende – og understreket at regjeringen vet hva det innebærer, og sikter til ultimatumetFrp har framsatt på bilpakken.

Siv Jensen må være seg sitt ansvar bevisst, ifølge partilederen

– Det hviler et stort ansvar på Siv Jensen og Frp. Jeg kan tenke meg hvordanCarl I. Hagen hadde opptrådt hvis det varBondevik-regjeringen som hadde stilt et slikt ultimatum. Det ville vært et sirkus uten like, sa Hareide.

Og for å understreke at han åpenbart mener det er Frp som har skylden for budsjettkrisen, roset han utvetydig statsministerErna Solberg (Høyre) og hennes lederskap.

– Hun har vært veldig konstruktiv og hele veien søkt gode løsninger. Jeg har ingen grunn til å kritisere hennes lederskap, saKrF-leder Knut Arild Hareide.

Enstemmig

KrFs sjefforhandlerHans Olav Syversen fortalte at avgjørelsen er helt enstemmig.

– Jeg har sjelden opplevd større enighet i partiet i behandlingen av viktige spørsmål, sa han. 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.