Familien til Ommund Veim Eikje fra Tysvær har distribuert dette bildet av 22-åringen som er meldt savnet i Frankrike. Han reiste til Avignon i Sør-Frankrike på et utvekslingsprogram i slutten av august. Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet i Avignon har funnet Ommund Veim Eikjes leilighet

Leiligheten til den savnede norske studenten Ommund Veim Eikjes er funnet. Den var tom, opplyser politiet i Avignon.

Den norske ambassaden i Paris har bekreftet at leiligheten til Ommund Veim Eikje er funnet. Det var ingen personer i den. Dette forteller Ove Eikje til NTB. Han er Ommunds onkel og talsmann for familien. Han forteller at ambassaden har fått informasjonen fra politiet i Avignon.

– Politiet har også fortalt at de har hatt kontakt med utleier, som kunne bekrefte at Ommund har betalt kontant et større beløp som forskudd eller depositum på leiligheten, sier Ove Eikje.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sendte snap

– Flere i familien hans mottok et bilde på Snapchat, sannsynligvis 31. august, som viste Ommunds hybel innvendig, opplyser Ove Eikje til VG. Innhold fra bilde- og videodelingstjenesten Snapchat forsvinner som regel etter få sekunder. Familien har ikke lenger tilgang til bildet Ommund sendte.

30. august hadde familien fått beskjed om at han hadde fått seg et sted å bo. På universitetet i Avignon skal Ommund ha fortalt navnet på gaten hybelen ligger i.

Kripos involvert

Eikje sier familien har fått opplyst fra politiet at de siste uttakene fra Ommunds konto ble gjort 30. og 31. august. Han forteller at de to uttakene stemmer overens med at han har fått tak i en hybel.

– Det første uttaket var et større beløp, så det kan jo stemme med at han har fått tak i en hybel og vil betale forskudd eller depositum. Det siste uttaket var i en interiørbutikk, sier Eikje.

Ida Dahl Nilssen, presseansvarlig i Kripos, forteller tilBergensavisen at det er fransk politi som håndterer saken, men at Kripos bistår i informasjonsflyten mellom Norge og Frankrike.

Ommund Eikje er ifølge familien vant med å reise, og har blant annet vært i USA på egen hånd flere ganger. Han er tilknyttet UiB ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier og reiste til Frankrike for å studere språk.