OSLO: Det amerikanske heavy metal-bandet Metallica spilte på Telenor Arena onsdag kveld under sin WorldWired Tour. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kristen organisasjon fikk pengegave av Metallica

Bandet leverte personlig en sjekk på 250.000 kroner.

Bandet Metallica er et amerikansk metal-band som blant annet har vunnet Grammypris for musikken sin. Bandet har vært aktiv siden 1981, og har rundt 37 millioner følgere på Facebook.

– En stor opplevelse

Bandet består av Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett og Robert TrujilloI. De er fortiden på turné, og spilte onsdag denne uken foran 25.000 mennesker på Telenor Arena i Oslo. Blant dem var Hans Jacob Torkildsen, markedssjef i Kirkens Bymisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var en stor opplevelse. De er jo et særdeles profesjonelt og kreativt band på scenen som har veldig god kontakt med publikum. Det var høy allsangfaktor, mange kan låtene deres, sier Torkildsen til Dagen.

Utvalgte formål

Før konserten fikk Torkildsen og kollega Børge Øgård overrakt en sjekk på 250.000 kroner til støtte for Kirkens Bymisjons arbeid. Det hele startet med en telefon samtale en drøy uke før konserten, forteller Torkildsen.

PENGEGAVE: Kirkens bymisjon fikk onsdag en sjekk på 250.000 kroner av metal-bandet Metallica. Foto: Metallica

– Metallica velger ut et formål de ønsker å støtte for hvert land de besøker på turneen. I Norge falt valget på oss. De gir én euro per solgte billett til det utvalgte formålet, det resulterte i 250.000 kroner siden konserten var helt utsolgt, sier Torkildsen.

«Starstruck»

Torkildsen sier han ble litt «starstruck» når han møtte bandet.

– Vår motivasjon er at vi gjennom musikken ser viktigheten av at mennesker møtes og opplever tilhørighet og fellesskap. Vi er imponert over bredden og omfanget av arbeidet dere gjør i Kirkens Bymisjon! sa band-medlem James Hetfield til organisasjonen under møtet.

Torkildsen beskriver bandet som veldig hyggelige og imøtekommende.

– Det viste stor interesse og var informert om tematikken vi jobber med. De er godt kjent selv utenfor sin fanskare, og har hatt en betydelig innvirkning på flere generasjoner tilhørere, sier han.

– Mer enn en hyggelig gest

Ifølge Torkildsen betyr Metallicas pengegave mye for Kirkens Bymisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mer enn bare en hyggelig gest, men et reelt bidrag som betyr mye for oss. Vi planlegger å bruke pengene etter deres profil, gatenært, på våre møtesteder og kaféer der folk møtes, sier han.

Torkildsen sier det er første gang organisasjonen får så mye penger fra et band.

Les også
Sjømannskirke fikk million fra anonym giver
Les også
Får doblet pengegavene ut året
Les også
Optimistisk tross millionunderskudd
Les også
Tredoblet giverglede til kristne formål
Les også
Dødsviktig å tenke nytt om nødhjelp