Tirsdag møtes regjeringspartiene og støttepartiene til sine halvårlige samtaler i Nydalen. – Det er klokt å ha disse møtene, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Regjeringen og støttepartiene klare for nye samtaler i Nydalen

Asylpolitikk, arbeidsledighet og klima er sentrale temaer når regjeringspartiene og støttepartiene møtes til samtaler i Nydalen tirsdag.

Partene er blitt enige om å ha et halvårlig møte for å oppsummere og snakke sammen om temaer som kan bli særlig krevende i tiden fremover.

– Det er klokt å ha disse møtene. Det gir oss en mulighet til å sette en fot i bakken, til å snakke sammen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Større avstand

Samarbeidsklimaet har vært preget av hardere fronter det siste halvåret enn tidligere, hovedsakelig på grunn av uenighet om asylpolitikken, mener han.

– Det er stor avstand mellom de fire partiene, og det preger samarbeidet, sier Hareide.

Den stigende arbeidsledigheten vil bli et nøkkeltema under møtet i Nydalen. Venstre har varslet at de også vil bruke en del tid på å snakke om klimapolitikk.

Møtet finner sted like før regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen Hotell. Diskusjonene vil ikke dreie seg om substansen i budsjettet, fordi det er for tidlig, har statsminister Erna Solberg (H) tidligere sagt til NTB. Men Hareide vil likevel komme med noen klare innspill til regjeringens budsjettarbeid.

– Det er en god anledning for oss til å si noe om bistands- og utviklingspolitikk, sier han.

Evaluerer samarbeidet

Det var på et hotell i Nydalen i Oslo at samarbeidsavtalen mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF ble forhandlet fram etter stortingsvalget i 2013.

Siden har de fire partiene gjort Nydalen-møtene til en institusjon der partilederne hvert halvår tar med seg nestledere og av til andre fremtredende tillitsvalgte til en evaluering av samarbeidet.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Kun åtte av 300 asylsøkere returnert til RusslandEngasjér deg!
Les også
Sveitsisk nei til å utvise småkriminelleEngasjér deg!
Les også
Støre etterlyser mer barnekompetanse på asylmottakEngasjér deg!
Les også
– Naivt å tro det ikke er menneskesmuglere i Norge
Les også
Kommuner ber om flere flyktninger
Les også
Solberg vil gå gjennom gjenforeningstall på nytt