Donald Trump besøker senere denne måneden Saudi-Arabia på sin første utenlandsreise som USAs president. Foto: AP / NTB scanpix

Midtøsten-ledere møter Trump i Saudi-Arabia

Donald Trump, Jordans kong Abdullah og presidentene i Algerie og Niger møtes til samtaler med kong Salman i Saudi-Arabia senere denne måneden.

I forrige uke ble programmet for Donald Trumps første utenlandsreise som USAs president kjent. Han legger i slutten av måneden ut på en rundreise til Saudi-Arabia, Israel og Vatikanet, i forbindelse med NATO-toppmøtet i Belgia og G7-møtet i Italia.

Nå er detaljene for første stoppested, Saudi-Arabia, klart. Trump er der invitert av kong Salman til å delta i samtaler med Jordans kong Abdullah, Algeries president Abdelaziz Bouteflika og Nigers president Mahamadou Issoufou. Samtalene finner sted 20. og 21. mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir også lagt opp til separate samtaler mellom overhodene fra de seks medlemslandene i Golfrådet og Trump, samt bilaterale samtaler mellom saudiarabiske og amerikanske ledere, opplyser utenriksminister Adel al-Jubeir.

Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi og Marokkos kong Mohammed er også invitert, i likhet med lederne fra Tyrkia, Pakistan, Ira, og Tunisia, melder Arab News.

Fra før er det kjent at Trump etter besøket i Saudi-Arabia skal reise til Israel.

Deretter skal han i audiens hos pave Frans i Vatikanet 24. mai, og dagen etter deltar han på NATO-toppmøtet i Belgia.

26. og 27. mai er han til stede under G7-møtet på Sicilia.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Trump ba Abbas om å få slutt på terrorlønnEngasjér deg!
Les også
Hamas har valgt ny lederEngasjér deg!
Les også
Nettverk for konvertitter
Les også
Hamas vil ikke lenger kreve at Israel skal utslettesEngasjér deg!