Grande: Venstre har ikke bestemt seg

Venstre-leder Trine Skei Grande avviser at det er flertall i partiets stortingsgruppe for å fortsette med regjeringsforhandlinger. 

Flere kilder i Venstre opplyser ifølgeDagbladet at det i dag er et flertall som er åpne for å gå inn i regjering.

– Jeg vet ikke hvor de har det fra. Det stemmer ikke, sier Grande til NTB like før ettermiddagens møte starter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På spørsmål om hun ser for seg at Venstre kan gå inn i regjering med Fremskrittspartiet, svarer hun:

– Jeg tror fortsatt det er veldig lite sannsynlig.

Hun understreker at det uansett blir vanskelig å ta stilling til regjeringsdeltakelse før statsbudsjettet er lagt fram 12. oktober.

Håper fortsatt på KrF

Mens KrF har varslet at dagens møte kan være det siste for dem, er Venstre fortsatt svært innstilt på å fortsette samtalene. Grande sier det er synd om hun mister en alliansepartner i sentrum.

– Vi håper jo å presse politikken nærmere sentrum, og det blir vanskeligere uten KrF. Så jeg håper at de blir værende, sier hun.

Partilederne og nestlederne i de fire partiene møtes klokken 14 onsdag til samtaler om eventuelt samarbeid.

Ingen kravliste

KrF har fastslått at det er uaktuelt å gå inn i en regjering der Frp er med. Et slikt ultimatum har ikke Venstre stilt. Venstres hovedkrav er fortsatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, flere faglærte lærere i skolen og fritak for arbeidsgiveravgift for gründerbedrifter.

Tema i samtalene blir overordnet på utfordringer Norge står overfor framover, ifølge Venstre-lederen. Hun vil vektlegge å finne gode løsninger de fire kan enes om, uavhengig om Venstre sitter i regjering eller ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi kommer til å vektlegge store utfordringer. Det blir ingen direkte kravliste vi legger fram i dag – det skal vi nok klare å spa fram om det trengs senere, sier Grande.