LEGGER NED KORREKTIV: – Vi ønsker å være et korrektiv og en støtte til KrF, sa Bjarne Bjelland om nettverket «Fram mot sentrum», våren 2015. Her fra venstre Sissi Kringlebotn, Johannes Kringlebotn, Jostein Bjerga, Terje Fauske, Bjarne Bjelland, Torolf Nordbø og Kjell Skartveit.

Frustrerte KrF-ere gir opp

Gruppen «Fram mot sentrum» legger ned sin aktivitet innen KrF, skriver lederne for gruppen i en pressemelding.

– Vi registrerer at ledelsen i partiet ikke viser særlig engasjement i de saker vi mener bør være kjernesaker i Kristelig Folkeparti, skriver de.

Gruppen ble opprettet i 2014, og bestod blant annet av personer som artist Sissel Kringlebotn, komiker Torolf Nordbø og tidligere leder i Partiet De Kristne (PDK), Bjarne Bjelland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gruppen peker på det de kaller for en normoppløsning og mener KrF har en politisk retning de ikke ønsker å være en del av.

– Programutvalget sin beslutning om ikke å forsøke å få reversert den gamle ekteskapslovens ordlyd er et tydelig signal på denne retningen. Vi registrerer også at partileder Knut Arild Hareide ikke besvarer gjentatte spørsmål fra Jon Kvalbein gjennom tre artikler i Dagen på hvorfor han støtter programutvalget sin beslutning om ikke å kjempe for å få «mann og kvinne» inn i ekteskapsloven igjen.

Gruppen nevner dessuten Hareide sin deltagelse i Oslo Pride, og hans utsagn i ettertid, som et eksempel på normoppløsningen.

– Vi opplever at partiet har lagt seg på en ideologisk kurs som ikke har fotfeste i Bibelen, men i en ren populisme der partiet ikke blir politisk forutsigbare, skriver de.

Les også:

Les også
– Først kristen, så nordmann
Les også
«Jesus betyr mer i mitt liv enn kongen»
Les også
KrF er oppgitt over kriseprat
Les også
Dette er KrFs krav før budsjettsamtalene
Les også
KrF: Regjeringen må snu
Les også
KrF setter ned foten for ny Downs-test