Frp vil ha forskningsdirektør Asle Toje i Nobelkomiteen

Frps stortingsgruppe har innstilt Asle Toje som sitt medlem til Nobelkomiteen. 43-åringen jobber i dag som forskningsdirektør på Nobelinstituttet.

Med det nye vervet vil Asle Toje slutte i jobben som forskningsdirektør. Han har selv sagt at de to tingene ikke lar seg kombinere.

– Jeg er meget fornøyd med at stortingsgruppen har valgt en så god kandidat som Asle Toje og er overbevist om at han kommer til å tilføre Nobelkomiteen betydelig kompetanse, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange navn

Få timer før Fremskrittspartiets stortingsgruppe skulle bestemme hvem partiet ville fremme som nytt medlem av Nobelkomiteen, sto mange navn igjen på blokka.

De siste dagene skal samtlige kandidater ha blitt kontaktet og bekreftet at de var aktuelle.

Hyppig omtalt

Et av de heteste navnene var Jens Stoltenbergs forgjenger som generalsekretær i NATO og Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Men forskningsdirektør Asle Toje har også vært hyppig omtalt de siste dagene.

– Valgkomiteen fikk mange gode innspill og hadde en vanskelig oppgave. Heldigvis kunne vi velge blant mange meget gode kandidater, og etter en helhetsvurdering falt komiteen og stortingsgruppen ned på Asle Toje, noe jeg tror blir veldig bra, sier stortingsrepresentant og leder av valgkomiteen, Morten Wold.