Kaci Kullmann Five møter pressen, sammen med Olav Njølstad, etter at hun tirsdag tok over som leder av Nobelkomiteen etter Thorbjørn Jagland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kina: Forholdet til Norge er uendret

Kinas utenriksdepartement sier forholdet mellom Norge og Kina ikke påvirkes av utskiftningen av Thorbjørn Jagland som leder av Nobelkomiteen.

Kinas holdning til utdelingen av fredsprisen og forholdet mellom Kina og Norge er «ikke gjenstand for endring», sier Hua Chunying, pressetalskvinne i det kinesiske utenriksdepartementet.

– Vårt standpunkt til utvikling av båndene til Norge er klart, og jeg mener det også er veldig klart for den norske siden, sa hun under en kort pressekonferanse onsdag, uten å utdype nærmere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tirsdag ble det klart at Kaci Kullmann Five overtar som leder for Nobelkomiteen etter Thorbjørn Jagland.

Forholdet mellom Norge og Kina har vært på frysepunktet etter at Nobelkomiteen ga fredsprisen til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i 2010.

Kina har stått fast på at det er opp til Norge å ta initiativ til en normalisering av forholdet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Five blir ny leder av Nobelkomiteen
Les også
– Drastisk nedgang i pressefriheten i 2014
Les også
Kina reagerer på at Obama skal møte Dalai Lama