Ny leder i NLM Norge

Kåre Johan Lid (58) blir ny leder i NLM Norge etter Øystein Engås som slutter nå i sommer.

Kåre Johan Lid (58) overtar ledervervet i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) Norge etter at Øystein Engås slutter nå i sommer melder Utsyn.

– Jeg er veldig takknemlig for at Kåre Johan Lid har takket ja til å gå inn i denne viktige stillingen, sier generalsekretær Øyvind Åsland til Utsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Med sin lange erfaring fra forkynnelse, ungdomsarbeid og ledelse i Region nordvest er Kåre godt rustet til lede arbeidet i Norge. Han vil videreføre satsingen på nye fellesskap og forkynnelse på en svært god måte.

Overrasket

– Jeg ble veldig overrasket og forsto det først ikke, spesielt med tanke på alderen min. Men jeg har et ønske om å leve etter Guds ledelse. Her har kristen ungdom vært et eksempel for meg. Etter mange om og men sammen med Inger, kona mi, så er vi villige til å si ja til å gå dit Gud leder oss, sier han.

Lid kommer fra jobb som regionleder i Region nordvest og innrømmer at noe av det vanskeligste har vært å forlate arbeidet der.

– Vi har et flott medarbeiderfellesskap her, sier han.

Nå flytter han og familien til Oslo-området.

Ingen programerklæring

Lid, som til nå har kombinert jobben i NLM med å være bonde har ingen klare prioriteringer som leder for NLM Norge ennå.

– Nei, jeg har ingen programerklæring. Arbeidet må utformes sammen med medarbeiderne og misjonsfolket. Men det er en spennende tid i NLM, og det blir fint å være med på å finne en vei videre. Samfunnet endrer seg, og vi i NLM må også endre oss for å stå i det som er kallet vårt, avslutter Lid.

Lid begynner i den nye stillingen 1. november. Fra 1. august vil Jarleif Gaustad bli konstituert leder i NLM Norge.