Murdoch beklager «grotesk» Netanyahu-karikatur

Medie­mo­gu­len Rupert Mur­d­och be­kla­ger at Sun­day Times tryk­ket det han be­teg­ner som en gro­tesk ka­ri­ka­tur­teg­ning av Is­ra­els stats­mi­nis­ter Ben­ja­min Netanyahu.

LES OGSÅ:Medi­er i mus­lims­ke land flom­mer over av anti­se­mit­tis­ke teg­nin­ger

Ka­ri­ka­tur­teg­nin­gen var laget av den ver­dens­kjen­te teg­ne­ren Gerald Scar­fe, som har job­bet for den bri­tis­ke avi­sen siden 1967. Han teg­ner også for The New Yor­ker i USA, har job­bet for Dis­ney og sto bak teg­nin­ge­ne i Pink Floyd-fil­men «The Wall».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Teg­nin­gen av Netanyahu var en kom­men­tar til for­ri­ge ukes valg i Is­rael, og den viser den is­ra­els­ke stats­mi­nis­te­ren som byg­ger en mur over pa­le­stins­ke menn, kvin­ner og barn, med en blodig mørtelspade i hånden.

Teg­nin­gen ble led­sa­get av teks­ten «Val­get i Is­rael - vil se­men­te­rin­gen av fre­den fort­set­te». Dette ble for mye for mye for en­kel­te.

Tryk­ket på minne­dag

Jø­dis­ke grup­per i Stor­bri­tan­nia kal­ler teg­nin­gen mot­by­de­lig og hev­der at den er et ut­slag av anti­se­mit­tis­me, og pre­si­den­ten i den is­ra­els­ke na­sjo­nal­for­sam­lin­gen, Re­u­ven Riv­lin, har skre­vet brev til sin bri­tis­ke mot­part John Ber­cow.

Kri­ti­ker­ne lar det hel­ler ikke gå ube­mer­ket hen at teg­nin­gen sto på trykk på den in­ter­na­sjo­na­le minne­da­gen for ho­lo­caust sist søn­dag.

Alle be­kla­ger

Sun­day Ti­mes-re­dak­tør Mar­tin Ivens be­kla­ger på det ster­kes­te at ka­ri­ka­tur­teg­nin­gen vir­ket stø­ten­de, og han un­der­stre­ker at avi­sen lenge har vært en sterk for­sva­rer av Is­rael.

Avi­sens eier Ru­pert Mur­d­och går enda len­ger.

- Gerald Scar­fe har aldri gjen­spei­let Sun­day Times' hold­nin­ger. Vi skyl­der li­ke­vel alle en stor be­kla­gel­se på grunn av denne gro­tes­ke, for­nær­men­de ka­ri­ka­tur­teg­nin­gen, sier han.

Scar­fe sier til avi­sen Jewish Chro­nicle at han ikke var kjent med at det var minne­dag for ho­lo­caust søn­dag, og han be­kla­ger der­for at teg­nin­gen sto på trykk denne dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Medi­er i mus­lims­ke land flom­mer over av anti­se­mit­tis­ke teg­nin­ger

(NTB)