Mobbeoffer får 550.000 fra Stavanger kommune

En 18 år gammel gutt har fått utbetalt 550.000 kroner i erstatning for mobbing og mishandling på skolen.

Erstatningsutbetalingen skjedde i april i år etter at mobbeofferet og hans familie inngikk et forlik med Stavanger kommune, skriver Stavanger Aftenblad.

Dersom kommunen og gutten og hans familie ikke hadde kommet til enighet ville saken gått til Stavanger tingrett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Foreslår at mobberne må bytte skole

Gutten stevnet kommunen og krevde erstatning fordi kommunalt ansatte skal ha mislykkes i å stanse mobbingen og volden han ble utsatt for, og som foreldrene hadde varslet om flere ganger.

Forliket ble godkjent av formannskapet i Stavanger kommune i et ekstraordinært møte som var unntatt offentlighet. Avtalen mellom partene innebar at avtalen skulle hemmeligholdes.

Ifølge Aftenbladet anbefalte rådmannen i sitt saksframlegg til politikerne å godkjenne avtalen, blant annet fordi en rettssak uansett utfall kunne ha ført til negativ medieomtale og tap av kommunens omdømme.

Kommunens direktør for oppvekst og levekår, Per Haarr, sier taushetsbelagte opplysninger gjorde at man ikke gikk ut med informasjon om saken. Haarr tar selvkritikk på at kommuneledelsen trakk fram risiko for tap av omdømme da saken ble lagt fram for politikerne.

Gutten selv ønsket anonymitet, men åpenhet om det han mener er kommunens systemsvikt, sier hans advokat Christian Thrane Asserson.

Les også
Foreslår at mobbere må bytte skole
Les også
Kommune får 100.000 kroner i mobbebot
Les også
Klart for flere mobbeombud
Les også
- Norske barn og unge mobber mest på nett
Les også
- Ta tid med hvert enkelt barn
Les også
Solberg trekker fram skole og psykisk helse