LONDON: En væpnet politimann holder vakt på Borough High Street i London etter en påkjørsel på London Bridge natt til søndag.

Britisk politi håndterer hendelser tre steder i London

En person er i følge BBC død etter alvorlige hendelser i London. Politiet ber folk løpe vekk fra stedene, gjemme seg og ringe politiet når det er trygt.

Nett-TV: Se direktesendingen fra Sky News øverst på siden.

Metropolitan Police melder at de håndterer en hendelse i Vauxhall, i tillegg til en påkjørsel på London Bridge og meldinger om knivangrep i Borough Market, et populært uteområde nær London Bridge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vær så snill å beholde roen, men vær årvåkne og på vakt. Vi benytter alle ressurser og gjør alt vi kan på #LondonBridge #BoroughMarket #Vauxhall, forsikrer London-politiet natt til søndag.

Ifølge BBC sier politiet ved sperringene ved London Bridge at mer enn én person er omkommet der. Sent lørdag kveld ble det rapportert at en varebil skjenet av veien og pløyde inn i folkemengden på London Bridge.

BBCs reporter Holly Jones var tilfeldigvis der og opplyser at en mann kjørte i varebilen i rundt 80 kilometer i timen og traff fem-seks personer.

Knivmeldinger

Varebilen var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva. BBCs reporter opplyser å ha sett politiet legge en mann i bar overkropp i håndjern.

Politiet meldte kort tid etter at de rykket ut etter en hendelse i Borough Market med væpnede patruljer, som de senere bekreftet var meldinger om knivstikking.

– Væpnet politi har fulgt opp og skudd er avfyrt, melder politiet.

Ifølge BBC er politiet på jakt etter tre mistenkte etter at det er meldt om et ukjent antall skadde. Hovedprioriteten er å få folk i sikkerhet og ut av de berørte områdene. Øyevitner sier til BBC at de kom ut av puber og fikk beskjed av politiet om å løpe så fort de kunne vekk fra området.

Øyevitne Samantha Wilde sier hun har sett så mye som 30 – 40 ambulanser i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kaos

Umiddelbart etter de første meldingene, begynte bilder og rykter å florere på sosiale medier. Sky News melder at vitner mener å ha sett påfølgende knivangrep, og det har vært vitner som melder om skyting.

– Vi er klar over alle meldingene på sosiale medier. Vi vil sende ut fakta når vi kan – vår informasjon må være korrekt, skriver Metropolitan Police på Twitter, og gjentar dette flere ganger.

London Bridge er stengt i begge retninger, de berørte områdene evakuert og sperret av og politiet har bedt folk holde seg unna området, inkludert de som bor der. Undergrunnsbanen i området rundt er også stengt.

Statsministeren informert

Downing street melder natt til søndag at statsminister Theresa May er i kontakt med politiet og får løpende oppdateringer om utviklingen.

Det hvite hus melder at USAs president Donald Trump har blitt informert om hendelsen i London, skriver CNN. Nyhetsbyrået AP, skriver at det amerikanske utenriksdepartementet ber sine statsborgere som befinner seg i London om å kontakte venner og familie om at de er i sikkerhet.

Les også
Seks drept i terrorangrep i London
Les også
De konservative innstiller valgkampen
Les også
Ledere verden over fordømmer London-terror
Les også
Nok en ung mann pågrepet etter Manchester-angrepet
Les også
The Times: 23.000 ekstremistiske jihadister i Storbritannia
Les også
Tre menn siktet for terrorplaner i Storbritannia
Les også
Politiet: Manchester-angriper var del av større nettverk
Les også
Egen bønn for ofrene i Manchester