Flere vil ha Noahs ark i barnehagen

Etter at Dagen skrev om en barnehage i Bergen som har fått montert et lekeapparat i form av Noahs ark, har interessen hos produsenten økt kraftig.

– Det har tatt helt av. Vi har blitt tatt litt på senga, sier innkjøp- og prosjektansvarlig Thor Johnsen til Dagen.

Forrige uke skrev Dagen om Bedehusbarnehagen i Bergen som kontaktet bedriften Menighetservicefor å få en spesialbygget Noahs ark på lekeplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå er arken på plass med dyr utenfor. Det eneste som mangler er grønt gress.

Styrer Hilde Sundnes la ut bilder av arken i Facebookgruppen «Idébroen for barnehager», som er en populær gruppe for barnehageansatte. Den har fått over 1.600 likes og en rekke kommentarer.

– Sånn skulle vi hatt, skriver en.

– Dette hadde vært noe for oss, skriver en annen.

Noen spør etter kontaktinformasjon til firmaet som leverer arken.

Men ikke alle er begeistret:

– Synes det er merkelig at ingen andre reagerer på de religiøse overtonene, brukt i en barnehage, skriver en.
 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg avDagen.

Flere vil bestille

– Vi har fått flere henvendelser fra barnehager som er interessert å å bestille arken, eller dyrene fra arken, sier innkjøpssjefen.

Menighetservice har i flere å levert stoler og annet interiør til blant annet Ansgar bibelskole, Bibelskolen i Grimstad, Kristen videregående skole Lyngdal og Bygland, Normisjon i Kristiansand og Molde folkehøgskole. Et nytt bedehus på Sotra til en prislapp av 70 millioner har også bestilt stoler og interiør fra bedriften.

– Men vi har aldri opplevd så mye oppmerksomhet som dette. Det er gøy, sier Johnsen.

Den lille bedriften i Froland vil nå undersøke muligheten for å produsere flere lekeapparater med bibelske tema.

– Det er mange barnehager med kristen formålsparagraf som kan være interessert i dette. Bibelen er full av historier som lett kan illustreres, som for eksempel Daniel i løvehulen og David og Goliat.

Frolandsbedriften får produsert lekeapparatene i Kina, og hvert apparat blir designet i samarbeid med kunden.

– Vi har ingen katalog der vi presenterer ferdige produkter. Alt vi lager gjør vi i samarbeid med kunden. Men vi er ikke dyrere enn andre leverandører, forsikrer Johnsen.