Operaen er pyntet til fest, noen timer før statsminister Erna Solberg (H) tar imot folk og kongelige til middag onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Kongeparet fortjener en fantastisk hyggelig middag

Statsministeren skulle gjerne sett at været var bedre når hun skal holde kongelig festmiddag, men ellers er hun strålende fornøyd før 80-årsfeiringen i Operaen.

Festmiddagen i Operaen onsdag kveld er regjeringens gave til kongeparet i anledningen 80-årsdagene. Statsminister Erna Solberg (H) understreker at det egentlig er «hele det norske folks gave» til kongen og dronningen, og at hun som vert i denne sammenhengen er det på vegne av fem millioner nordmenn.

– Jeg vil først og fremst gi uttrykk for takknemlighet for kongeparets innsats for det norske samfunnet, sier Solberg til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De er nasjonale symboler som ikke er en del av den politiske kranglingen og hverdagen, og som over tid kan bygge opp det forholdet kongeparet har til sitt folk; de er gjensidig glad i hverandre, sier hun.

Hemmelig meny

Solberg har invitert det hun kaller et representativt tverrsnitt av den norske befolkningen – i tillegg til regjeringsmedlemmer, kongelige, kongeparets venner og andre dignitærer – til en festpyntet opera. Menyen og en rekke kulturelle innslag i løpet av kvelden er hemmelige inntil de er servert.

Men det som er kjent, er at det idet festen går mot slutten i 22.30-tiden skal skytes opp fyrverkeri fra havnebassenget utenfor operabygningen.

Det er knyttet et betydelig sikkerhetsopplegg til arrangementet, noe som medfører at veier i området stenges, og at det blir forbudt å ferdes på operataket. De som vil se gjestene ankomme festen, må stille opp tidlig og belage seg på å måtte stå bak et gjerde et godt stykke unna hovedinngangen.

– Monarkiet står seg godt

Solberg konstaterer at det norske monarkiet fortsatt står seg godt, først og fremst på grunn av «måten kongeparet er konge og dronning på».

– Det gjelder for eksempel deres deltakelse i samfunnet, tilstedeværelsen og nærheten. Det gjelder kongens humor, og dronningens fjellturer. Det er to fantastisk energiske 80-åringer og de fortjener en fantastisk hyggelig middag, sier statsministeren.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Kongeparet fortsatte feiringen til sjøsEngasjér deg!
Les også
Et forsvar for monarki
Les også
Kongen: 80 år? Det er da ikke oss ...Engasjér deg!
Les også
Pomp og prakt, lek og folkeliv for kongeparetEngasjér deg!