Dylann Roof er tilnærmelig og i stand ti å representere seg selv, mener dommeren i den føderale rettssaken mot ham. Foto: Chuck Burton / AP / NTB scanpix

Kirkeskytter i Charleston er tilregnelig

En føderal dommer mener Dylann Roof er tilregnelig og i stand til å representere seg selv ved straffeutmålingen. Roof er funnet skyldig i kirkeskytingen i Charleston i USA i 2015.

Dommer Richard Gergel kom med sin kjennelse mandag etter en lukket høring i retten. Roof er funnet skyldig på 33 tiltalepunkter inkludert drap på ni svarte kirkegjengere i Charleston i juni 2015. Han har sagt at målet med angrepet var å utløse en rasekrig.

Roof har fått en dag til å forberede seg før retten settes igjen på onsdag. Den samme juryen som fant ham skyldig, skal ta stilling om 22-åringen skal dømmes til døden eller til livsvarig fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om Roof planlegger å representere seg selv i forbindelse med straffeutmålingen, har dommer Gergel lagt restriksjoner på hans opptreden i rettssalen. Roof får ikke nærme seg vitnene, og han skal sitte på den plassen i rettssalen som er lengst unna juryen og familiene til de drepte.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Dylann Roof kjent skyldig i rasemotivert kirkedrap
Les også
Obama sang «Amazing Grace» for drept pastorAmazing Grace / O nåde stor
Les også
Når ondskap møter godhet