GRANSKNING: Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden orienterer om Jemtland-saken. Politiet er selv blitt gransket av Spesialenheten, fordi det tok noen dager før leting etter den savnede kvinnen ble iverksatt. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Spesialenheten har gransket politiet i Jemtland-saken

Spesialenheten har gransket hedmarkspolitiet, med mistanke om at det ble startet leting for sent etter at Janne Jemtland forsvant.

Enheten har kommet til at det ikke grunnlag for å slå fast at politiet har gjort noe straffbart i Jemtland-saken, men den er kritisk til at den første henvendelsen fra Janne Jemtlands nå drapssiktede ektemann ikke er loggført. Granskingen har til nå ikke vært offentlig kjent, skriver Hamar Arbeiderblad.

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre i Brumunddal en gang natt til fredag 29. desember. I den første henvendelsen til politiet, dagen etter forsvinningen, oppfattet politiets operatør ektemannen som rolig og behersket. Det framkommer i avhør med Spesialenheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aldri loggført

Ektemannen forklarte at kona hadde vært borte siden dagen før og at han hadde ringt rundt til sykehus og venner for å høre hvor hun kunne være. Han skal også ha spurt om hun kunne være tatt hånd om av politiet.

Henvendelsen ble aldri loggført, den ble ikke oppfattet som en savnetmelding og politiet foretok seg ingenting da. Det gikk ytterligere ett døgn før mannen formelt meldte kona savnet og leteaksjon ble iverksatt.

Ikke straffbart

«På bakgrunn av flere presseoppslag besluttet Spesialenheten å opprette sak mot ansatte ved Innlandet politidistrikt for mulig grovt uaktsom tjenestefeil ved ikke å iverksette leteaksjon etter en kvinne som var forsvunnet» står det i Spesialenhetens logg. Konklusjonen er likevel at det ikke ar forekommet noe straffbart.

Politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt har ikke besvart HAs henvendelser.

Les også
Sogneprest i Jemtlands begravelse: – Vanskelig og forferdelig trist
Les også
Siktelsen frafalt for en mann i Janne Jemtland-saken
Les også
Politiet: Janne Jemtland ble skutt og døde av skuddskadene
Les også
Politiet mener det er Janne Jemtland som er funnet død
Les også
Savnede Janne Jemtland fortsatt ikke funnet