VARHAUG: Det er satt opp lys, blomst og en bamse på stien på Varhaug i Rogaland hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Obduksjonsrapport bekrefter at Sunniva Ødegård ble drept

Politiet bekrefter at en foreløpig obduksjonsrapport slår fast at 13 år gamle Sunniva Ødegård fra Varhaug i Rogaland ble drept, melder NRK.

Det innledende avhøret styrket mistanken mot gutten og la grunnlaget for varetektsfengslingen av ham. Onsdag skal han avhøres på nytt.

Det etter at en foreløpig obduksjonsrapport bekrefter at Sunniva Ødegård (13) ble drept, men politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hendelsesforløp, dødsårsak og eventuelt drapsvåpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Under etterforskning har det imidlertid kommet fram informasjon om en konteiner, og vi ønsket å sikre oss den. Det er ikke uvanlig at ting knyttet til etterforskning, kastes i konteinere, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til NTB.

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Gutten ble koblet til drapet etter at han selv meldte seg til politiet, men da som vitne.

Omfattende etterforskning og vitneforklaringer knyttet imidlertid gutten til funnstedet, og senere ble han også knyttet til et barnehageinnbrudd i nærheten. Gutten sitter nå i Stavanger fengsel.

Ifølge NRK har gutten erkjent innbruddet, men ikke drapet.

– Hittil har han samarbeidet og gitt sin forklaring. Vi framstilte ham for lege i går, men det er ikke uvanlig når en så ung person er involvert i en så alvorlig sak. Vi vil se hva det kommende avhøret vil vise, sier Dahl.

Les også
– Denne hendelsen går dypt inn i ryggmargen til vårt lille samfunn
Les også
Ungdommer søkte til kirken for å minnes Sunniva Ødegård
Les også
17-åring siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13)
Les også
Ytterligere én person død etter skyting i Toronto
Les også
Tiltale mot imam som bifalt drap på jøder