Startet 2018 med et iskaldt bad

Sverre Petter Alvsåker lovet å hoppe i sjøen 1. nyttårsdag om Frelsesarmeen i Mandal fikk inn en halv million i julegryta. Han holdt løftet sitt.

Før nyttårsaften lovet leder i Frelsesarmeen i Mandal, Sverre Petter Alvsåker, at han skulle isbade den første dagen i 2018 hvis julegryta i Mandal fikk inn en halv million kroner.

En halv million ble samlet inn, og 1. nyttårsdag sto Alvsåker klar på badestranden Sjøsanden som lovet omringet av rundt 60 tilskuere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var familie, venner og bekjente fra menigheten. Det var kjempeflott at så mange dukket opp, jeg tror det hadde vært litt stusselig om det ikke var noen der, sier Alvsåker. *Se video her.

To ganger uti

– Vi var egengtlig tre stykker som badet, jeg som dro i gang stuntet, og to andre medlemmer av Frelsesarmeen i Mandal som ble med som støtte. Han ene fant ut at han skulle kle seg ut som nisse for anledningen for å skape litt god stemning, sier Alvsåker muntert.

Det var fem grader i vannet, og seks grader i luften da han gikk uti vannet foran folkemengden.

– Jeg måtte uti to ganger fordi noen i familien ikke hadde kamera på i første runde. Den første gangen føltes det ut som at kroppen stoppet å virke, men på neste dukkert visste jeg litt mer hva jeg gikk til, men det var ikke akkurat en fryd, sier han.

Liker ikke å bade

Alvsåker pleier ikke å bade, sommer eller vinter. 2. juledag var han en tur nede på stranden for å vasse, det gjorde bare følelsen enda sterkere. Likevel har han vært fast bestemt på å gjennomføre stuntet.

– Hele motivasjonen min har vært pengene vi har samlet inn. Ved første øyekast tipper jeg at vi har fått mellom 30.000 og 40.000 mer på grunn av isbadingen. Jeg er så heldig at jeg er blant dem som får møte de som får nytte av disse pengene, og se takknemligheten og lettelsen deres. Når vi gir barnefamilier et godt matgavekort, og julegaver til barna så kan man se hvordan skuldrene nesten fysisk senker seg flere centimeter. Det er derfor jeg gjør dette, sier han.

Deilig å være ferdig

Julagryta fikk hedersplass på stranden, godt synlig for alle som møtte opp, og hadde vært med å gi.

Alvåker har tenkt på stuntet siden han fikk ideen, og innrømmer at det er litt deilig å være ferdig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja det er veldig godt. Jeg fikk varmen igjen allerede på stranden, så den biten etterpå gikk bedre enn ventet.

Om det blir isbading i 2019 er han ikke sikker på enda.

– Jeg overlevde jo, men det virker kanskje litt fantasifullt å gjøre det samme en gang til.