MIFF vil ta med ungdom til Israel

Med Israel for Fred (MIFF) vil ta med seg ti ungdommer på reise til Israel. Tanken er å utruste dem til å tale Israels sak i Norge.

Han tror de vil bli godt utrustet til på turen. Myrland besøkte selv landet for første gang som 15-åring.

– Det var med på å gi meg en forståelse og en energi til å stå opp for Israel her i Norge, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Få med deg flerenyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

Rekrutterer for framtiden

Turen er beregnet for ungdom som allerede har engasjert seg eller ønsker å engasjere seg i MIFF og for Israels sak i Norge. Det er bare ti tilgjengelige plasser.

Øremerkede midler fra MIFFs givere dekker store deler av kostnader. Det er aller første gang MIFF arrangerer en slik tur.

– Vi ser etter ungdommer som kan engasjere seg i MIFFs lokallag og gjøre andre frivillige oppgaver i organisasjonen. Forhåpentligvis får vi inn mange søknader fra gode kandidater som vil vokse inn i oppgavene og på sikt kunne drive organisasjonen videre, sier Myrland.

Med Israel for Fred er en interesseorganisasjon som jobber for å spre informasjon og skape større sympati for Israel og jødenes situasjon. 

De siste årene har medlemstallet økt betydelig, fra cirka 2000 i mai 2008 til mer enn 9000 i juni 2015. Organisasjonen er partipolitisk uavhengig og religionsnøytral.

Politikk og historie

Det endelige programmet for turen er ikke helt klart, men deltakerne får se store deler av landet, fra Golan i nord til Sderot ved Gaza-grensen i sør.

De skal også knytte kontakter med jevnaldrende israelere gjennom organisasjonen Stand With Us, besøke Holocaust-museet, Knesset, Jerusalem og Tel Aviv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir mer fokus på den politiske situasjonen enn den religiøse historien. Ifølge Myrland kommer de ikke til å besøke så mange av de historiske stedene hvor Jesus og disiplene skal ha vandret.

Møte med det moderne Israel

– Det blir atskillig mindre fokus på de historiske stedene sammenlignet med tradisjonelle gruppeturer til Israel. Det blir noen dager i Jerusalem. Ellers blir først og fremst et møte med det moderne Israel, hvor deltakerne får møte unge israelere og får et innblikk i den dagsaktuelle situasjonen. Det blir ingen typisk badeferie, sier Myrland.

Reisen finner sted fra 26. juni til 8. juli, og deltakerne skal være mellom 18-30 år.

Få med deg flerenyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten