FÅR SPILLE: Den amerikanske jøden Matisyahu får likevel spille, etter å ha fått konserten sin avlyst. Foto: Leon Neal, Reuters

Jødisk musiker får spille likevel

Festivalledelsen snur etter planlagt Israel-boikott av artist.

Den amerikansk-jødiske musikeren Matisyahu skulle egentlig opptre på den spanske reggae-festivalen Rototom Sunsplash. Men etter press fra aktivister som ønsker boikott av Israel skal festivalledelsen ha pålagt den reggae-inspirerte rapperen Matisyahu å publisere en offisiell uttalelse der han støtter en palestinsk stat. Ifølge Times of Israel skal det også ha vært press fra andre artister på festivalen, som truet med å ikke opptre med mindre Matisyahu publiserte en slik uttalelse.

I løpet av onsdag informerte festivalledelsen om at Matisyahu likevel var velkommen til å spille. Sammen med nyheten om snuoperasjonen presiserte ledelsen at de avviser enhver form for diskriminering og anti-semittisme og sier seg lei for at de kansellerte konserten i utgangspunktet, skriver Times of Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Hamas: positive kontakter med Israel om våpenhvile

Ifølge Jerusalem Post har blant andre spanske myndigheter kritisert beslutningen om ikke å la Matisyahu opptre under festivalen. Å tvinge frem en offisiell uttalelse fra Matisyahu stiller spørsmålstegn ved prinsippet om ikke-diskriminering som alle mangfoldige samfunn er bygget på, heter det i uttalelsen fra den spanske utenriksministeren.

Matisyahu lager musikk i et grenseland mellom reggae og rap, med innslag av rock. Han ble tidlig kjent for å opptre i hasidiske klær, noe han ikke gjør lenger. Men Matisyahu holder fast ved sin identitet som troende jøde.

Les også
Bombeangrep ved JerusalemIsrael-korrespondenten
Les også
Vant Amanda - sier ja til israel-boikott
Les også
Obama versus Netanyahu
Les også
Tror på profeti om forestående russisk invasjonProfeti
Les også
Hamas: Positive kontakter med Israel om våpenhvile