Kopter hadde kors-tatovering - ble brutalt drept

Bevæpnede menn stoppet Bassem Herz Attalhah (27) på vei hjem fra jobb. Da de så kors-tatoveringen på håndleddet hans, skjøt de ham i hodet rett for øyene på broren Osama.

Broren til drapsofferet fortalte at de var tre som gikk langs veien sammen. Brødrene hadde følge med vennen Mohamed da de ble stoppet av det de trodde var lokalt politi.

– De ba Bessem om å vise fram det høyre håndleddet sitt. Da de så tatoveringen av korset, spurte de ham om han er en kristen. Bassem bekreftet det og gjentok med høy stemme «Ja, jeg er kristen», forteller Osama (38) til nyhetstjenesten World Watch Monitor (WWM).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Handlingslammet

Øyenvitnet forteller at overfallsmennene henvendte seg til Mohamed, spurte om hans navn og ba også ham om å vise fram håndleddet sitt. Da han ikke hadde noen tatovering ba de ham forsvinne.

Også Osama måtte vise fram sitt høyre håndledd, men angriperne fant ikke noen tatovering der heller. Han forteller i ettertid at hans tatovering var skjult av skjorteermet på oversiden av håndleddet.

– De avfyrte to skudd mot bakken ved beina mine og ba meg om å gå. Deretter skjøt de Bassem (27) i hodet.

- Jeg klarte ikke å forstå det som skjedde med broren min. Han falt om på bakken foran meg og jeg kunne ikke gjøre noen ting. Da jeg skulle gå etter hjelp var det som om bena mine ble lammet, sier Osama til WWM.

 

FORFULGTE KRISTNE: Ifølge World Watch List 2018 ble over 3.000 kristne drept for sin tro i fjor. Det er mer enn dobbelt...Posted byDagen on 10. januar 2018

Uhyggelig hilsen

En av drapsofferets venner, Milad Wasfi, klarte ikke å tro at Bassem var skutt. Han ringte derfor vennens mobiltelefon. Anropet ble besvart av vennens drapsmenn.

De fortalte at de tilhørte den gruppe som kaller seg «State of Sinai», og de lovet å drepe flere koptere før de avbrøt samtalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange koptiske familier flyktet nordover på Sinai i fjor til byer som Ismailia og Suez eter en rekke drap i El-Arish. I mars 2017 var ble det antatt at 70 prosent av de 160 koptiske familiene som bodde i byen hadde flyktet.

Bassem, Osama og foreldrene deres var blant de som rømte fra byen. Etter å ha slitt med å få jobb i Ismailia reiste brødrene til Kairo. Men heller ikke der var det jobb å få og i september bestemte de seg for å dra tilbake til El-Arish.

Situasjonen så ut til å ha stabilisert seg og faren deres kom tilbake til byen for å selge tepper mens brødrene etablerte en butikk for å selge mobiltelefoner. En måned etter kom resten av familien flyttende.

Svært vanskelig

Milad Wasfi, som fortsatt bor i Ismailia, er engstelig for sin egen framtid og for situasjonen til de andre kristne familiene som har flyktet fra El-Arish.

– Håpet og drømmen om en gang å kunne returnere til hjemmene våre i El-Arish er blitt fjernere etter det som nå har skjedd, sier han til WWM.

Egypts president, Abdel Fattah El-Sisi, beordret regjeringen i februar om å ta alle nødvendige skritt for å hjelpe de kristne tilbake til hjemmene sine i Nord-Sinai. Men angrepene mot kopterne har fortsatt og de har stadig vanskeligere for å tro at regjeringen faktisk vil beskytte dem.