Politidirektoratet erkjenner at etaten må bli bedre til å håndtere denne typen kriminalitet og vurderer nasjonale retningslinjer. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix

Politiet kan for lite om hatkriminalitet

Politidirektoratet erkjenner at etaten må bli bedre til å håndtere hatkriminalitet og vurderer nasjonale retningslinjer.

– Politidirektoratet er kjent med at politidistriktene har ulikt fokus på hatkriminalitet, skriver seksjonssjef Erling Børstad i Politidirektoratet (POD) i et brev til Oslo politidistrikt, som Vårt Land gjengir deler av fredag.

– Det er store forskjeller i distriktenes kunnskap og kompetanse om hva som er hatkriminalitet, og hvordan sakene kodes og rapporteres. Den enkelte polititjenesteperson må være i stand til å gjenkjenne hatkriminalitet, og dermed kunne bidra til å sikre at de som anmelder får god behandling, understreker Børstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fjor høst erkjente politiledelsen at hatkriminalitet ikke blir kodet som det det er i ute i distriktene. «Gjennomgangene har vist at enkelte anmeldelser skulle vært kodet med et motiv knyttet til hat og fordommer, men hvor dette ikke er blitt gjort», het det i et brev fra POD.

For å styrke kompetansen skal det i år arrangeres et nasjonalt seminar om hatkriminalitet. Direktoratet starter også arbeidet med det som kan bli nasjonale retningslinjer for hvordan politiet skal håndtere hatkriminalitet.

– Svak datakvalitet er en hovedutfordring med dagens rapportering, skriver Børstad.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Mann tiltalt for bombetrussel i kommentarfeltEngasjér deg!
Les også
Facebook skal slå ned på ekstremister i Europa
Les også
Dobbelt så mange anmeldelser av hatkrim
Les også
Tredobling i hatangrep mot muslimer
Les også
Betinget fengsel for grov jødehetsHatkrimparagrafen