Lovsang til tusen

Over 1.000 personer har meldt seg på Lovsang16. 
Arrangørene må trolig stenge påmeldingen før helgen.

Lovsang16 holdes i Filadelfiakirken i Oslo kommende helg, og har et mål om å samle alle som driver med lovsang i Norge til to dager inspirasjon, utrustning og fellesskap.

– Vårt primære kall

– Som lovsangsfolk trenger vi å være opptatt av det Gud er opptatt av. Alt fra menneskehandel til at folk blir møtt av Gud. Vi er satt i en kirke, og vårt primære kall er å betjene den og se den lykkes i sitt hovedoppdrag, som er å se mennesker frelst og berørt av Guds godhet. Hvis Gud er opptatt av at mennesker skal bli frelst, så må også vi være det, sier Øvergaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da konferansen ble arrangert første gang i fjor, var det nærmere 800 påmeldte. I år har komitéen satt et tak på 1.000, men har senere utvidet til 1.050 på grunn av den voldsomme interessen.

– Det er kjekt å kunne samle mennesker fra hele landet med et fokus på fellesskap med Gud og med hverandre. Vi tror vi har mye å lære av hverandre, og at det er bra å bygge nettverk.

Utruste lovsangere

Blant de påmeldte er 67 lydteknikere. I tillegg kommer sangere, musikere og grafikere.

Øvergaard opplyser atlovsang.no, som er en stiftelse, har jobbet med å utruste lovsangere i flere år.

Det har vært arrangert samlinger, og nettverk har blitt bygd på tvers av alle trossamfunn. I fjor opplevde de at tiden var moden for å ta initiativ til en nasjonal konferanse.

En god investering

Til Lovsang 16 kommer folk fra hele landet. Fra Filadelfia Ålesund kommer det rundt 27 deltagere, og ifølge pastor Alexander Botn er det en god investering.

– Når team og teknikere får samme undervisning opplever vi at det bygges enhet i menigheten vår, sier han.

Caroline Wiik er leder for lovsangsarbeidet i menigheten og var med på Lovsang 15.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi opplevde at det var en god ting å gjøre sammen som team. I etterkant har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra folk i teamet som forteller at de ble oppmuntret og utfordret i tjenesten.

Flergenerajons-
menighet

Wiik opplyser at Filadelfia Ålesund er en flergenerasjonsmenighet, og at det avspeiles i lovsangsteamet.

– Å sitte under samme undervisning, og å tilbe sammen, gjør noe med fellesskapet. Det opplevde vi var bra for oss.

Pastor Botn opplever at lovsangskonferansen i fjor ble et positivt bidrag til arbeidet i menigheten.

– Vi merker at det bygges en kultur for å lovsynge Gud gjennom musikk på en god måte, sier han.

Vanskelig å måle

Øvergaard sier at det er vanskelig å måle om det har skjedd en utvikling i lovsangstjenesten i norske menigheter siden fjorårets konferanse, men i flere måneder etterpå tok folk kontakt og fortalte hva konferansen hadde betydd for dem.

– Hva vil dere oppnå?

– Ønsket er at folk skal få et større bilde av hva Gud gjør i Norge. Jeg tror det skjer når vi kommer sammen og lytter til hverandre. Det hjelper oss å bli bedre i tjenesten vi står i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan er det å lovsynge sammen med så mange som driver med lovsang i sine menigheter?

– Det er jo det som er magisk, å kunne samle tusen stykker som har en lidenskap for lovsang. Det er helt enormt, og er i seg selv en god grunn til å komme.

Øvergaard understreker at målet ikke først og fremst er å skape en happening, men å lage en konferanse for de 363 andre dagene i året. Han peker på at mange kommer fra mindre sammenhenger, og har ikke så mange rundt seg med kompetanse på lovsang. På konferansen prøver de å linke folk slik at de skal slippe å oppleve å stå alene uten noen å kunne rådføre seg med.

Til årets konferanse har de invitert blant annet Luke Hellebronth, global leder i Worship Central. De har vært med å utvikle Alphakurset, og har også utarbeidet et kurs for å utruste lovsangere.