Aktivist frikjent for flyktninghjelp

Asyl-aktivisten Eirik Nilsen er frifunnet for ulovlig hjelp til flyktninger etter at han ga skyss til to syrere i Finnmark. 

– Jeg er veldig lettet. Jeg slipper fengsel, og rettferdigheten har seiret, sier Nilsen tilFrifagbevegelse.no.

Politiet mente aktivisten Eirik Nilsen fra Kirkenes brøt loven i januar 2016 da han tok med seg flyktninger fra Ankomstsenter Finnmark inn til Kirkenes sentrum under asylkrisen, ifølgeiFinnmark. De syriske flyktningene gikk i kirkeasyl, og Nilsen ble siktet for å ha hjulpet en utlending til ulovlig opphold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nilsen var en av tre nordmenn som ble pågrepet for å transportere vekk flyktninger som hadde utvisningsvedtak i januar i 2016. Nilsen fikk en bot på 5.000 kroner, som han nektet å godta. Nå håper han at dommen i Øst-Finnmark tingrett får konsekvenser for andre som vil hjelpe flyktninger.

Nilsens forsvarer, Brynjulf Risnes, sier til Frifagbevegelse at regelverket ikke er laget for å bli brukt mot aktivister.

– Det myndighetene har misforstått her, er at regelverket mot å hjelpe flyktninger er rettet mot menneskehandlere, de som transporterer og skjuler flyktninger for å tjene penger, sier Risnes.

Flyktningene som Nilsen hjalp, har fått asyl i Norge.