Politiet har siktet og etterlyst Mansur Mahashev etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag. Også barnas mor er siktet i saken. Foto: Politiet / NTB scanpix

En pågrepet i bortføringssaken i Kongsvinger

En person er pågrepet i forbindelse med bortføringen av de to søstrene på 6 og 8 år i Kongsvinger.

Politiet i Hedmark opplyser at Volvoen som var etterlyst, ble funnet onsdag ettermiddag og at bilens eier ble pågrepet og sitter i politiets varetekt.

Det var Romerike politidistrikt som ga kollegene i Hedmark beskjed om at de hadde stanset den etterlyste Volvoen av typen XC90. Bilen ble stanset på Fjellhamar og vil i løpet av torsdagen bli undersøkt av Hedmark-politiets kriminalteknikere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig ble bilens eier pågrepet. Dette er en mann i midten av 30-årene. Mannen er avhørt en gang, men nekter for å ha kjennskap til bortføringen av de to tsjetsjenske søstrene i Austmarka i Kongsvinger tirsdag ettermiddag.

Mannen blir avhørt på nytt senere torsdag.

– Politiet arbeider videre med å samle inn opplysninger i saken, og så langt er det gjennomført rundt 30 avhør, og vi har fått om lag 50 tips og henvendelser fra publikum. Engasjementet fra publikum er til hjelp i etterforskningen vår med å finne ut hvor jentene er, opplyser Hedmark-politiet.

Les også
Moren siktet for medvirkning til bortføring
Les også
Tips om at bortførte jenter er sett i Norge
Les også
To søstre (6 og 8) bortført av maskerte menn på skolebuss