Valgbarometeret som var satt opp på Youngstorget i 1994. Pilen ble flyttet hver dag etter MMIs daglige undersøkelser. 4 dager før valgdagen bikket den over til Nei-siden.

Nei til EU varsler omkamp om EØS

Det er 20 år siden neisiden vant en knepen seier i folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994. Det feirer Nei til EU med ny bok og varsler om en ny giv i kampen mot EØS-avtalen.

Motstanden mot avtalen vokser, som en snøball i ferd med å rulle, mener avtroppende nei-general Heming Olaussen.

– Vi håper snøballen skal bli stor nok til å gjøre vei i vellinga, sier Olaussen til NTB. Men han medgir samtidig at det er lite håp om å bli kvitt EØS-avtalen i denne regjeringsperioden. Avtalen som gir Norge innpass i EUs indre marked, mot at vi tilpasser oss EUs regelverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: For 20 år siden ble det varslet dommedag både fra ja- og nei-siden

For ett år siden foreslo Nei til EU en folkeavstemning om avtalen, som organisasjonen mener representerer et betydelig demokratisk underskudd.

Den ble aldri noe av. I stedet kunngjorde den blåblå regjeringen i sommer at de har tatt grep for å sikre at nye EU-regler blir innført raskt og smertefritt.

Les også: Hva i all verden skal vi med EU?

Torsdag lanserte Nei til EU boka «Da folket sa nei» om den norske EU-motstanden fra 1961 fram til i dag.

Boka er ført i pennen av SV-politikeren og samfunnsdebattanten Dag Seierstad, som tidligere har skrevet over 30 bøker om Norge og EU.

Les også
Liten plass til EU-«ja»
Les også
Hva i all verden skal vi med EU?
Les også
EU - et sete for Antikrist?
Les også
Dommedag både fra ja- og nei-siden