Begravelsesseremoni for de drepte etter kirkebombingen i Kairo

Egypts koptiske samfunn holdt mandag begravelsesseremoni for de 25 kristne som ble drept i et bombeangrep på en kirke som ligger ved siden av den største katedralen i Kairo søndag.

-----

Bomben gikk av rett etter morgenmessen i 10-tiden søndag, og 25 personer ble drept og 49 såret. De fleste ofrene var kvinner og barn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge det egyptiske innenriksdepartementet var det et kapell som ligger vegg i vegg med den koptisk kristne Sankt Markus-katedralen som var mål for angrepet.

Kistene med de drepte lå på rekke og rad foran alteret med deres navn på siden av kisten vendt ut mot menigheten.

Bare ofrenes slektninger fikk lov å delta i tjenesten ved jomfru Maria og St. Athanasius-kirken i Nasr-byen nordøst i Kairo. Noen av dem skrek ut sin sorg, mens de fleste hulket eller satt stille og triste under seremonien, som ble ledet av pave Tawadros II.

– Vi vet at hvem som enn har gjort dette ikke hører til Egypt, dets historie og kulur, sa paven under seremonien, og fordømte gjerningsmennene som «onde».

En statlig begravelsesseremoni er planlagt senere mandag, med president Abdel-Fattah el-Sissi til stede.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet som blir betegnet som et av de dødeligste den kristne minoriteten i Egypt har opplevd på mange år.