Huset i Brumunddal hvor politiet mener at Janne Jemtland ble drept. Hennes ektemann er siktet for drapet, men erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet: Janne Jemtland ble skutt og døde av skuddskadene

Politiet mener Janne Jemtland ble skutt med et håndvåpen 29. desember, og at hun døde av skuddskadene. Ektemannen har forklart at det var en ulykke.

Foto: Politiet / NTB scanpix

Politiets teori er at Jemtland ble skutt utendørs.

Han sier 36-åringen ble skutt med et håndvåpen, men politiet har ennå ikke funnet dette skytevåpenet. Våpenet er naturligvis helt sentralt i politiets videre etterforskning, sier politiadvokaten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har ikke lokalisert våpenet, men mener det er et håndvåpen. Vi har øvrige spor vi jobber etter og prøver å få så mye informasjon som mulig om dette våpenet uten å være i fysisk besittelse av det. Våpenet som er involvert, er helt sentralt, men vi har andre spor vi jobber ut fra, og vi mener vi kan danne oss en god oversikt over våpenet nå, sier politiadvokaten.

Hevder det var ulykke

Jemtlands drapssiktede ektemann har så langt vært i sju politiavhør, og det planlegges nye avhør den nærmeste tiden.

– Siktede har denne uken forklart seg for politiet fra tirsdag og fram til i går, og det er planlagt avhør også i dag, fredag, sier van der Eynden.

– Siktede erkjenner ikke det han er siktet for, han erkjenner ikke drap, men knytter seg til situasjonen hvor Janne døde, sier han.

– Slik politiet oppfatter hans forklaring, så forklarer han at dette var et uhell, sier politiadvokaten.

Han kan ikke gå nærmere inn på forklaringen av hensyn til etterforskningen.

Mann siktet for falsk forklaring

Politiet opplyste fredag også at de har siktet en mann fra Ringsaker for falsk forklaring i saken. Han ble avhørt som vitne 17. januar.

– Vi har grunn til å tro at det er mer sannsynlig enn ikke at han ga uriktige opplysninger, og er således siktet for dette. Vi har per nå ikke grunn til å mistenke at han var delaktig i drapshandlingen, men hans rolle for øvrig i saken har vi behov for å avklare, sier van der Eynden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet mener nå at Jemtlands mobiltelefon som sist ble registrert av en basestasjon i Brumunddal sentrum klokken 5.50 drapsnatten, ble ødelagt her.

Politiet mener også at Janne Jemtland ble fraktet med et kjøretøy til Eid bru i Våler kommune og dumpet i Glomma, der hun ble funnet på bunnen lørdag 14. januar.

Les også
Sogneprest i Jemtlands begravelse: – Vanskelig og forferdelig trist
Les også
Janne Jemtland ble drept hjemme, opplyser politiet
Les også
Ektemannen er pågrepet og siktet for drap på Janne Jemtland