Barnehageansatt kvinne ett av drapsofrene i Kristiansand

Politiet har satt store mannskaper inn i jakten på den eller de som drepte en gutt og en kvinne i Kristiansand mandag. Kvinnen som ble drept, jobbet i en barnehage i nærheten av åstedet.

-----

Etter de første meldingene om knivstikking ved 16-tiden mandag, var det få opplysninger om det som hadde skjedd i skolegården til Wilds Minne skole. Lenge visste politiet også lite om ofrene, men mandag kveld bekreftet politiet at kvinnens identitet er kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har en sikker identifikasjon på kvinnen, men vi vet ennå ikke hvem den døde gutten er, opplyste sjef for felles kriminalenhet og konstituert visepolitimester i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, under en pressekonferanse i Kristiansand mandag kveld.

Han bekreftet at kvinnen jobbet i en barnehage, men ønsket av hensyn til etterforskningen ikke å opplyse noe mer.

Nett-TV: Politiets pressekonferanse

 

 

Mange tips

Skaar kunne fortelle at politiet har mottatt mange tips fra publikum, og at disse nå sjekkes grundig. Politiet har imidlertid ennå ikke kunne identifisere gjerningspersonen eller -personene.

Ordføreren i Kristiansand, Harald Furre (H), bekreftet tidligere på kvelden at kvinnen jobbet i en privat barnehage i nærheten. Det er flere private barnehager i gangavstand til åstedet.

– Kommunen bistår når det gjelder hvordan denne barnehagen skal takle situasjonen, sier ordføreren til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

IfølgeFædrelandsvennen er kvinnen i 40-årene, og hun er etnisk norsk.

Kristiansand kommune har satt krisestab og har planlagt ulike tiltak som følge av drapene ved skolen.

Ukjent gutt

Den drepte guttens identitet var fremdeles ukjent ved 22-tiden mandag kveld.

– Men det er all grunn til å tro at en gutt i skolepliktig alder også har hatt noe med kommunen å gjøre, sier Furre.

Det er lite eller ingenting som tyder på at det var øyenvitner til knivstikkingen i skolegården.

– Ingenting tyder på at noen barn har sett hva som skjedde, sier Skaar.

Vet svært lite

En storstilt jakt på den eller de som sto bak drapene, foregikk mandag kveld.

– Denne jakten kommer til å pågå til vi har gjerningspersonen eller gjerningspersonene. Vi leter nå både rent fysisk og på andre måter, og vi har satt inn store mannskaper i jakten, understreket Skaar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han avviste å svare på om politiet har sikret seg drapsvåpenet, men opplyste at politiet har bedt Kripos om bistand.

– Det er på grunn av sakens alvorlige karakter, sa Skaar.

Omkom

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 16.10. De første meldingene gikk ut på at en kvinne og et barn var knivstukket, og at begge var kjørt til Sørlandet sykehus med alvorlige skader. I 18-tiden fikk politiet bekreftet at de to døde av skadene.

Politiet etterlyser vitner som var i området før og etter klokken 16 mandag ettermiddag, og ber folk om å kontakte politiet på 02800.

Holdt innendørs

Rektor Anne Marie Mauland Mansoor ved Wilds Minne skole sier tilFædrelandsvennen at ingen elever var direkte involvert i hendelsen. Det skal ifølge henne heller ikke ha vært elever som så hva som skjedde.

– Dette skjedde på slutten av dagen på et tidspunkt da elevene på SFO hadde innetid. Elevene så bare alle blålysene gjennom vinduene. Alle ble holdt innendørs til de ble hentet av foresatte, sier hun.

Skolen vil holde stengt tirsdag ettersom politiet og Kripos trenger mer tid til å etterforske åstedet, melder NRK. Samtidig har barneskolene i Kristiansand blitt forberedt på at den drepte gutten kan tilhøre deres skole. Det opplyser oppvekstsjef Arild Rekve i Kristiansand til kanalen.