Fem bispekandidater i Oslo

Oslo bispedømmeråd har i møte 18. mai nominert følgende kandidater, i uprioritert rekkefølge, til å bli biskop i Oslo: Anne-May Grasaas, Kåre Rune Hauge, Marit Halvorsen Hougsnæs, Sturla Johan Stålsett og Kari Veiteberg.

– Kandidatene representerer et bredt spenn i bakgrunn og profil og vil på ulike måter kunne fylle den utfordrende rollen som biskop i Oslo bispedømme, sier leder i Oslo bispedømmeråd Gard Sandaker-Nielsen.

Bispekandidatene:

Anne-May Grasaas (61), domprost i Oslo bispedømme. Hun har tidligere vært prest i Trefoldighetskirken i Oslo, daglig leder for Den Evangeliske Lutherske Frikirkes ytremisjon og har arbeidet for Ungdom i Oppdrag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kåre Rune Hauge (58), sogneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet i Østre Aker prosti i Oslo. Han har tidligere arbeidet som studentprest, landssekretær og generalsekretær for Norges kristelige Student- og skoleungdomslag.

Marit Halvorsen Hougsnæs (57), direktør i Arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter (KA). Hun har tidligere vært underdirektør i Kirkerådet og kapellan og sogneprest i Oslo bispedømme.

Sturla Johan Stålsett (53), professor ved Det teologiske menighetsfakultetet. Han har vært generalsekretær for Kirkens Bymisjon i Oslo, hatt en rekke forskningsoppdrag for Universitetet i Oslo og arbeidet som konsulent for Kirkens Nødhjelp. Stålsett er sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett.

Kari Veiteberg (56), bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken. Hun har tidligere arbeidet som kapellan i Nidaros, faglærer og stipendiat ved Universitetet i Oslo, vikarierende sogneprest i Sør Hålogaland og studierektor ved Liturgisk senter i Trondheim.