En av dem kan bli biskop i Tunsberg

Tunsberg bispedømmeråd har nominert fem kandidater til ny biskop etter Per Arne Dahl.

De nominerte er:

Kjetil Haga, domprost i Tønsberg, født 16. juli 1967.Ragnhild Jepsen, domprost i Nidaros, født 4.november 1969.Sølvi Kristin Lewin, prost i Larvik, født 23. januar 1971.Jan Otto Myrseth, domprost i Bergen, født 2. juli 1957.Merete Thomassen, førsteamanuensis i liturgikk ved Det teologiske fakultet, født 15. mars 1966.


 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg fyller 68 år 18. august. Har da vært prest i Den norske kirke i 39 år og deretter biskop i Tunsberg bispedømme i 4...Posted byDagen on 22. januar 2018 

«Ulike styrker»

De fem kandidatene ble nominert i et møte i Tunsberg bispedømmeråd 12. mars.

- De nominerte har ulike styrker, men alle besitter den kompetansen vi søker og vil på ulike måter kunne fylle den utfordrende rollen som biskop, sier lederen i Tunsberg bispedømmeråd, Lill Tone Grahl-Jacobsen.

Per Arne Dahl som ble vigslet til biskop i september 2014, går av til sommeren.

 - Nå ser vi etter en utadvendt person med visjoner for kirken og som evner å bygge broer, inspirere og engasjere. Kirken er i endring og møter stadig nye og spennende utfordringer. Derfor har vi ønsket oss en faglig sterk leder med engasjement og kunnskap om både samfunnet og kirken. Det er også viktig at en biskop har god teologisk kompetanse, sier Grahl-Jacobsen.

Tunsberg dekker Vestfold og Buskerud fylker og ble skilt ut som eget bispedømme fra Oslo bispedømme i 1947. I 1948 ble Tunsberg bispedømmes første biskop valgt.