256 prester ber om svar etter kirkens homovedtak

256 har nå signert brevet der de ber om svar på en rekke spørsmål etter Kirkemøtets vedtak om å åpne for vigsel av likekjønnede.

Alle har i en erklæring utfordret kirkens ledelse til å besvare en serie spørsmål innen avslutningen av det neste kirkemøtet som finner sted 27. januar 2017, skriverFædrelandsvennen.

Ierklæringen gjør prestene rede for sitt syn på ekteskapet. De viser til at de står på kirkens tradisjonelle lære – at ekteskapet er forbeholdt kvinne og mann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Med tanke på om vi kan bli stående videre som prester, er det nødvendig å klargjøre grunnlaget for fortsatt tjeneste som vigslede medarbeidere i kirken, sier Rolf Kjøde som er koordinator for de 256 prestene fra hele landet.

Prestene som har signert brevet ser ulikt på sin framtid i Den norske kirke.

– Noen er på vei ut. Andre ser ikke for seg det scenariet og vil gjøre svært mye for å bli. Og en del er på ulike stadier mellom der, opplyser Kjøde til Dagen.

Sokneprest Dag Øivind Østereng i Undheim på Jæren gjorde det klart samme kveld som kirkemøtevedtaket at han kom til å slutte som prest og melde seg ut av kirken.

En rekke prester er i tenkeboksen,slik Dagen tidligere har skrevet.

Prestene som har signert brevet ber også kirkens ledelse skape langsiktige og «faste rammer» som viser at «det kirken alltid har lært, tas på alvor». Som eksempler nevner de et system med «alternativt tilsyn» for prester som ikke vil være underlagt biskoper med en annen lære, og «valgmenigheter» for kirkemedlemmer i flere sogn som ønsker å ha egne menigheter for dem som har samme lære.