Hvem mener du fortjener en kristen hederspris?

Premien er mer enn doblet når Dagen for tredje år på rad skal hedre enestående innsats i Kristen-Norge.

Foreslå din kandidat - bruk skjemaet lenger ned på siden

Tidligere i årble ekteparet Liv Hilde og Helge Tønnes Langåker tildelt Dagens hederspris for det kristne ungdomsarbeidet Young Life på Karmøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå kan du foreslå din favoritt til Norges eneste kristne grasrotpris. Den kan bety en betydelig forskjell for et lokalt kristent arbeid.

– Prisen ga oss en omtale som gjorde at vi ble mer kjent lokalt. Dette ga oss en enda større goodwill, forteller Helge Tønnes Langåker, som mottok prisen i februar.

Etter at de fikk prisen i februar har ekteparet blitt invitert til flere steder for å ha foredrag om ungdomsarbeidet de driver.

– Vi opplever også at flere ble bevisste på hvor viktig det er at voksne involverer seg i ungdomsarbeid.

Samler enda flere

Før ekteparet startet ungdomsarbeidet i 2010 lurte de på om de var for gamle. Men etter å ha blitt presentert for det amerikanske konseptet Young Life under en reise i USA, skjønte de at de måtte gjøre noe hjemme på Karmøy.

– Hvordan går det med arbeidet akkurat nå?

– Arbeidet går helt kjempeflott. I forrige uke var det 235 ungdommer samlet, sier Tønnes Langåker.

På nyttårsaften skal Young Life ha en stor fest for ungdommene på Åkrehamn. Ungdomslederen håper at Kristen-Norge skal komme mer på banen og engasjere seg i lokalsamfunnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å bygge relasjoner lokalt er nøkkelen til vekkelse, sier Tønnes Langåker.

Tidligere har vinneren av prisen mottatt en gave på 10.000 kroner. Nå økes gaven til 25.000 kroner. Pengene skal gå til det lokale arbeidet hvor vinneren er engasjert.

Den første vinneren av hedersprisen var Grimstad-damen Karin Haugnes. Hun fikk den for sitt engasjement Grimstad Misjonskirke.

I fjor fortalte hun Dagen hvor mye prisen betydde for henne.

– Vi fikk mye oppmerksomhet etter at vi fikk prisen. Det er mange flere som vet om oss nå, og vi har fått flere sponsorer og givere, sa Haugnes.

Hvem mener DU fortjener Dagens hederspris? - fyll ut skjemaet:

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Juryen

Juryen er den samme som i fjor og består av Espen Andreas Hasle, Kari Sørheim og Vebjørn Selbekk.

Kari Sørheim er tidligere landsstyreleder i det norske misjonsselskap (NMS), mangeårig bispedømmerådsleder i Bjørgvin, fylkessekretær i KrF og vararepresentant til Stortinget.

Espen Andreas Hasle er tidligere leder for Normisjons barne- og ungdomsorganisasjon Acta og sokneprest i Manglerud menighet i Oslo.

Vebjørn Selbekk er sjefredaktør i Dagen.

Kristen-Norge er viktig for oss.Ofte intervjuer vi i Dagen generalsekretærer, prester, teologer og andre kristne ledere som har en offentlig rolle. Samtidig er vi klar over at de som gjør arbeidet på grasroten er frivillige. Det er de som er motoren i norsk menighetsliv. Vi ønsker å løfte frem noen slike forbilder, og gi dem et ekstra løft, sier Vebjørn Selbekk.