Eget ønske: Det var Emanuel Minos eget ønske å bli begravet fra Filadelfiakirken, forklarer Christer Minos.

Emanuel 
Minos 
bisettes i Filadelfiakirken

Pinseevangelist Emanuel Minos som døde lørdag, bisettes i Filadelfiakirken i Oslo, forteller familiens talsmann, Christer Minos.

– Det var hans ønske å bli begravet fra Filadelfiakirken, forklarer Christer Minos, som er sønn av Emanuel og Aase Minos.

Filadelfiakirken i Oslo er den største pinsemenigheten i landet, ogEmanuel Minos har vært medlem der like siden Thomas B. Barrat ledet menigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bisettelsen finner sted fredag 28. november klokken 10.30.

Emanuel Minos skal begraves i familiegravstedet til Frang-familien. Det er slekta på hans adoptivmor, Oddbjørg Tollefsen, sin side. Hun var født Oddbjørg Frang.

– De var en fantastisk familie som tok i mot ham da han kom til Norge i 1929, sier Christer Minos. Han forklarer at Emanuel Minos dermed vil hvile sammen med sin bestefar, Karl Frang og andre familiemedlemmer.

Minnestunden er satt til klokken 14, og familietalsmannen regner med at den vil vare i et par timer.

Emanuel Minos var kreftsyk i mange år. Fredag ble han lagt inn på Diakonhjemmet sykehus med lungebetennelse, og han døde natt til lørdag 15. november, med sine nærmeste rundt seg.

Minos ble 89 år.

Den kjente pinsepredikanten er blitt omtalt som« Nordens Billy Graham».

– Han var en folketaler av dimensjoner og samlet alltid store folkemasser rundt sin prekestol, sa David Østby, tidligere pastor i Filadelfiakirken til Dagen etter dødsfallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

Minneord -«En stor Herrens general har fått hjemlov»

Gutten på trekassen

Ansikt til ansikt med evigheten

Lot profeti ligge i skuff i 30 år

Emanuel Minos og Jesu gjenkomst

Nett-TV:Her kan du se predikantens siste tale